• Informacje na temat:

    galantyna do mięsa

Artykuły na temat: galantyna do mięsa
  • Składniki na 8 porcji: 1 kurczak, 25 dag mięsa z piersi kurczaka, 10 dag chałki, 1/3 szklanki śmietanki , 10 dag rodzynek, 5 dag tartego chrzanu, 5 dag śliwek suszonych, 2 jajka, sól, pieprz, białko do klarowania, 8 dag selera, 8 dag marchwi, 8 dag pora, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki żelatyny. Dekoracja: żurawina, cząstki limetki i cytryny, natka pietruszki, majonez...

  • Owocowa  galantyna

    Składniki na 10 porcji: • 1 kurczak • 25 dag mięsa z piersi kurczaka • 10 dag chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • sól • pieprz • białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwii • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny • żurawina • cząstki limetki i cytryny • natka...

  • Galantyna drobiowa

    ...obojczykowej. Cały płat oczyść i opłucz. Wytrybuj udka. 2. Okrawki mięsa i filet z kurczaka drobno pokrój i zmiksuj z rozmoczoną w śmietanie chałką. Wymieszaj z rodzynkami, chrzanem oraz drobno pokrojonymi śliwkami i żółtkami. Dopraw. Dodaj pianę ubitą z białek. 3. Masę rozsmaruj na płacie mięsa ze skórą. Zroluj i zawiń ją w natłuszczoną ściereczkę, po czym zwiąż jak baleron. 4. Oczyść warzywa...

  • ...1 Odetnij szyję i skrzydła opłukanego starannie kurczaka. Przetnij tuszkę wzdłuż kręgosłupa. Oddziel skórę z mięsem, zaczynając od kości obojczykowej. Płat oczyść. Wytrybuj udka. 2 Okrawki mięsa oraz(...) solą. Wymieszaj z pianą z białek. 3 Rozsmaruj masę na płacie mięsa ze skórą. Zwiń roladę. Zawiń w gazę. Obwiąż jak baleron. Mrożonkę i kości kurczaka zalej 2 l wrzątku, posól, gotuj 25 min. Wyjmij...

  • Z kurczaka usuń kości, aby nie uszkodzić skóry. Posyp przyprawą do kurczaka i odstaw na 2 godziny. Z udek wykrój kości, mięso zmiel. Dodaj kaszę manną. Farsz przypraw majerankiem, wegetą, czosnkiem. Z piersi kurczaka zetnij trochę mięsa i rozłóż równomiernie na całej tuszce. Na to nałóż farsz. Mocno zwiń mięso w rulon, owiń dokładnie nitką lub włóż do siatki do pieczenia...

  • Przygotowanie: ok. 150 minut 1. Oddzielić szyję od kurczaka. Od tuszki oddzielić duży kawał mięsa ze(...) sztywną pianę, połączyć z mięsną masą. Rozsmarować na płacie mięsa ze skórą, zwinąć roladę, związać. Obrane warzywa i kości z kurczaka zalać wrzątkiem, posolić, gotować 25 minut. Wyjąć kości, włożyć...

  • Składniki na 20 porcji Farsz: 20 dag cielęciny • 20 dag wieprzowiny • bułka • jajko • 1/8 l wywaru • sól • pieprz • czosnek • majeranek • gałka muszk. • 10 dag pistacji Wywar: 75 dag cielęcych nóżek • włoszczyzna • listek laurowy • 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu • 3 białka • łyżka octu

  • Składniki na 20 porcji: 75 dag nóżek wieprzowych •25 dag chudej wieprzowiny bez kości • włoszczyzna • 2 listki laurowe • ziarna ziela angielskiego i pieprzu • 2 ząbki czosnku • papryka marynowana • sól • pieprz

  • Galantyna z kurczaka

    .... 5 . Wywar przecedź i wymieszaj z koncentratem pomidorowym . Galantynę ułóż na półmisku wierzch polej sosem . Gdy galantyna ostygnie , udekoruj rozetkami majonezu , cząstkami limetki i cytryny oraz...

  • Jak wybrać dobre mięso wołowe?

    Słusznie cieszy się uznaniem. Ma niewielką zawartość tłuszczu i dużą wartość odżywczą, a przy tym jest lekkostrawne.

Przepisy na temat: galantyna do mięsa