• Informacje na temat:

    galantyna włoszczyzna

Artykuły na temat: galantyna włoszczyzna
  • Składniki na 20 porcji: 75 dag nóżek wieprzowych •25 dag chudej wieprzowiny bez kości • włoszczyzna • 2 listki laurowe • ziarna ziela angielskiego i pieprzu • 2 ząbki czosnku • papryka marynowana • sól • pieprz...

  • Składniki na 20 porcji Farsz: 20 dag cielęciny • 20 dag wieprzowiny • bułka • jajko • 1/8 l wywaru • sól • pieprz • czosnek • majeranek • gałka muszk. • 10 dag pistacji Wywar: 75 dag cielęcych nóżek • włoszczyzna • listek laurowy • 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu • 3 białka • łyżka octu...

  • Składniki na 20 porcji: po 50 dag filetu z dorsza i łososia • cebula • 5 dag świeżego chrzanu • po łyżce masła i mąki • szklanka kremówki • 2 żółtka • sól • pieprz • cukier • sok z cytryny • kapary • włoszczyzna • marchewka • cukinia • łyżka żelatyny...

  • JADLODAJNIA  .... dzis LUCIA

    ...... pyszne i lekkostrawne. Ale galantyna polega na tym, ze grube plastry , ktore wygladaja  super ... skora, miesko, miesko mielone, jajo na twardo ... ukladamy na polmisku , mozna udekorowac zielonym...

  • Zjawiska niecodzienne

    ...wstępie. Przy pewnym wysiłku mogłabym opanować anatomię drobiu, ale po co, skoro mam Kubę? Dzięki jego pomocy od święta przyrządzamy włoską wersję galantyny z kurczaka, czyli galantyna di pollo. Tę zimną...

Przepisy na temat: galantyna włoszczyzna
  • Galantyna z nóżek i włoszczyzny

    Składniki: 75 dag nóżek wieprzowych 25 dag chudej wieprzowiny bez kości włoszczyzna 2 listki laurowe Ziarna ziela angielskiego i pieprzu 2 ząbki czosnku Papryka marynowana Sól, pieprz Przygotowanie: 1 Porąbane nóżki, mięso, warzywa i przyprawy zalej wodą. Gotuj powoli 4 godziny. Pod koniec posól. Odcedź. 2 Obierz mięso z kości, pokrój. Włóż do wywaru i zagotuj. Mocno...