• Informacje na temat:

    galantyna z farszem

Artykuły na temat: galantyna z farszem
  • Składniki: kurczak (1,5-2 kg), 3 łyżki kaszy manny,łyżeczka granulowanego czosnku, jajko, 2 udka kurczaka, majeranek, mielona papryka, wegeta, pieprz ziołowy, przyprawa do kurczaka.

  • Składniki na 20 porcji Farsz: 20 dag cielęciny • 20 dag wieprzowiny • bułka • jajko • 1/8 l wywaru • sól • pieprz • czosnek • majeranek • gałka muszk. • 10 dag pistacji Wywar: 75 dag cielęcych nóżek • włoszczyzna • listek laurowy • 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu • 3 białka • łyżka octu

  • JADLODAJNIA  .... dzis LUCIA

    ...... pyszne i lekkostrawne. Ale galantyna polega na tym, ze grube plastry , ktore wygladaja  super ... skora, miesko, miesko mielone, jajo na twardo ... ukladamy na polmisku , mozna udekorowac zielonym...

  • Zjawiska niecodzienne

    ...wstępie. Przy pewnym wysiłku mogłabym opanować anatomię drobiu, ale po co, skoro mam Kubę? Dzięki jego pomocy od święta przyrządzamy włoską wersję galantyny z kurczaka, czyli galantyna di pollo. Tę zimną...

Dyskusje na temat: galantyna z farszem
  • Re: Faszerowana ryba

    Ryba faszerowana to jest cała ryba z farszem w środku, czyli w brzuchu. Podany przepis nadaje się na farsz. A jako danie samodzielne jest to galantyna z ryby. Owszem, smaczna. Autor słyszał dzwon, ale nie wie gdzie on... Jak zwykle interia.