• Informacje na temat:

    galantyna z fileta

Artykuły na temat: galantyna z fileta
  • Składniki na 8 porcji: 1 kurczak, 25 dag mięsa z piersi kurczaka, 10 dag chałki, 1/3 szklanki śmietanki , 10 dag rodzynek, 5 dag tartego chrzanu, 5 dag śliwek suszonych, 2 jajka, sól, pieprz, białko do klarowania, 8 dag selera, 8 dag marchwi, 8 dag pora, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki żelatyny. Dekoracja: żurawina, cząstki limetki i cytryny, natka pietruszki, majonez

  • Owocowa  galantyna

    Składniki na 10 porcji: • 1 kurczak • 25 dag mięsa z piersi kurczaka • 10 dag chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • sól • pieprz • białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwii • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny • żurawina • cząstki limetki i cytryny • natka pietruszki • majonez

  • Galantyna drobiowa

    Składniki na 10 porcji: • 1 cały kurczak • 25 dag piersi kurczaka • 10 dag babki drożdżowej lub chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • 1 białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwi • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny do dekoracji • żurawina • cząstki limetki i cytryny • natka pietruszki • majonez .

  • Składniki na 20 porcji: po 50 dag filetu z dorsza i łososia • cebula • 5 dag świeżego chrzanu • po łyżce masła i mąki • szklanka kremówki • 2 żółtka • sól • pieprz • cukier • sok z cytryny • kapary • włoszczyzna • marchewka • cukinia • łyżka żelatyny