• Informacje na temat:

    galantyna z piersi kurczaka

Artykuły na temat: galantyna z piersi kurczaka
  • Składniki na 6 porcji: 1 średni kurczak, 25 dag piersi kurczaka, 1 kajzerka, sól, śmietana, 10 dag rodzynek, 2 jajka, po 5 dag chrzanu i śliwek, 1/2 op. mrożonych warzyw, przecier pomidorowy, 3 łyżki żelatyny.

  • Składniki: kurczak (1,5-2 kg), 3 łyżki kaszy manny,łyżeczka granulowanego czosnku, jajko, 2 udka kurczaka, majeranek, mielona papryka, wegeta, pieprz ziołowy, przyprawa do kurczaka.

  • Owocowa  galantyna

    Składniki na 10 porcji: • 1 kurczak • 25 dag mięsa z piersi kurczaka • 10 dag chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • sól • pieprz • białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwii • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny • żurawina • cząstki limetki i cytryny • natka...

  • Składniki na 8 porcji: 1 kurczak, 25 dag mięsa z piersi kurczaka, 10 dag chałki, 1/3 szklanki śmietanki , 10 dag rodzynek, 5 dag tartego chrzanu, 5 dag śliwek suszonych, 2 jajka, sól, pieprz, białko do klarowania, 8 dag selera, 8 dag marchwi, 8 dag pora, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki żelatyny. Dekoracja: żurawina, cząstki limetki i cytryny, natka pietruszki, majonez...

  • Galantyna drobiowa

    Składniki na 10 porcji: • 1 cały kurczak • 25 dag piersi kurczaka • 10 dag babki drożdżowej lub chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • 1 białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwi • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny do dekoracji • żurawina • cząstki limetki i cytryny...

Dyskusje na temat: galantyna z piersi kurczaka
  • Re: KOMUNIA - MENU

    z pieczarkami i roladki z piersi kurczaka z serem żółtym lub innym nadzieniem wedle twego uznania do tego bukiet surówek około 3 różnych. Sałatki przynajmniej trzy, nawet takie najprostrze np(...) wygląda ale nie jest tak naprawdę chodliwa i szybko traci swój świeży wygląd. Oczywiście jaja pod różną postacią. Bardzo wystawnie będzie wyglądać galantyna w galarecie i prosty schab po warszawsku lub