• Informacje na temat:

    galantyna z warzyw

Artykuły na temat: galantyna z warzyw
  • Składniki na 6 porcji: 1 średni kurczak, 25 dag piersi kurczaka, 1 kajzerka, sól, śmietana, 10 dag rodzynek, 2 jajka, po 5 dag chrzanu i śliwek, 1/2 op. mrożonych warzyw, przecier pomidorowy, 3 łyżki żelatyny.

  • ...masę na płacie mięsa ze skórą, po czym zwiń go w roladę. Warzywa oczyść, zalej wrzątkiem i ugotuj razem z kośćmi. Po 20 minutach przecedź wywar i włóż do niego galantynę. Gotuj 50 minut na wolnym...

  • Owocowa  galantyna

    Kurczaka spraw i natnij wzdłuż kręgosłupa. Oddziel skórę wraz z mięsem. Płat oczyść, a następnie wytrybuj udka. Skrawki mięsa razem z filetem zmiksuj z rozmoczoną w śmietanie chałką. Wymieszaj z rodzynkami, chrzanem oraz drobno pokrojonymi śliwkami oraz żółtkami. Dopraw solą i pieprzem. Połącz z pianą ubitą z białek. Rozsmaruj masę na płacie mięsa ze skórą i zwiń go w roladę. Warzywa oczyść...

  • Galantyna drobiowa

    ...pokrojonymi śliwkami i żółtkami. Dopraw. Dodaj pianę ubitą z białek. 3. Masę rozsmaruj na płacie mięsa ze skórą. Zroluj i zawiń ją w natłuszczoną ściereczkę, po czym zwiąż jak baleron. 4. Oczyść warzywa...

  • ...sztywną pianę, połączyć z mięsną masą. Rozsmarować na płacie mięsa ze skórą, zwinąć roladę, związać. Obrane warzywa i kości z kurczaka zalać wrzątkiem, posolić, gotować 25 minut. Wyjąć kości, włożyć...

  • ...1. Porąbane nóżki, mięso, warzywa i przyprawy zalej wodą. Gotuj powoli 4 godziny. Pod koniec posól. Odcedź. 2. Obierz mięso z kości, pokrój. Włóż do wywaru i zagotuj. Mocno przypraw. Pokrój marchewkę. Formę keksówkę lub małe miseczki wyłóż folią. Na dnie ułóż mięso, marchewkę, pokrojoną paprykę. Zalej wywarem. Kiedy zastygnie, zdejmij tłuszcz. Podawaj dekorowane natką. Tak samo przyrządza się...

  • Galantyna z kurczaka

    .... 4 . Oczyść warzywa . Zalej wrzątkiem . Posól , dodaj szyjkę i skrzydełka . Gotuj 25 minut . Wyjmij kości , a do wywaru wlej rozpuszczoną żelatynę . Gotuj około 50 minut na wolnym ogniu pod przykryciem . 5 . Wywar przecedź i wymieszaj z koncentratem pomidorowym . Galantynę ułóż na półmisku wierzch polej sosem . Gdy galantyna ostygnie , udekoruj rozetkami majonezu , cząstkami limetki i cytryny oraz...

  • Jak powinno byc, a jak nie jest czyli wielkanocnych wspomnien Luci czesc trzecia i ostatnia

    ...galantyne i schab. Pokrojony boczek, ktory, jest tak miekki, ze mozna go rozmarowywac na chlebie, powinnam postawic wielkanocny chrzan Luci i postawic piekny wegetarianski polmisek z roznych warzyw dla mojej...

  • Zjawiska niecodzienne

    ...wstępie. Przy pewnym wysiłku mogłabym opanować anatomię drobiu, ale po co, skoro mam Kubę? Dzięki jego pomocy od święta przyrządzamy włoską wersję galantyny z kurczaka, czyli galantyna di pollo. Tę zimną przekąskę robi się niełatwo. Podczas luzowania nie można uszkodzić skóry kurczęcia, bo później faszeruje się ją mięsem drobiowym zmielonym wraz z podrobami z dodatkiem siekanej szynki, oliwek, warzyw...

Przepisy na temat: galantyna z warzyw
  • Galantyna z nóżek i włoszczyzny

    Składniki: 75 dag nóżek wieprzowych 25 dag chudej wieprzowiny bez kości włoszczyzna 2 listki laurowe Ziarna ziela angielskiego i pieprzu 2 ząbki czosnku Papryka marynowana Sól, pieprz Przygotowanie: 1 Porąbane nóżki, mięso, warzywa i przyprawy zalej wodą. Gotuj powoli 4 godziny. Pod koniec posól. Odcedź. 2 Obierz mięso z kości, pokrój. Włóż do wywaru i zagotuj. Mocno...