• Informacje na temat:

    galantyna z wieprzowiny

Artykuły na temat: galantyna z wieprzowiny
  • Składniki na 20 porcji: 75 dag nóżek wieprzowych •25 dag chudej wieprzowiny bez kości • włoszczyzna • 2 listki laurowe • ziarna ziela angielskiego i pieprzu • 2 ząbki czosnku • papryka marynowana • sól • pieprz...

  • Składniki na 20 porcji Farsz: 20 dag cielęciny • 20 dag wieprzowiny • bułka • jajko • 1/8 l wywaru • sól • pieprz • czosnek • majeranek • gałka muszk. • 10 dag pistacji Wywar: 75 dag cielęcych nóżek • włoszczyzna • listek laurowy • 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu • 3 białka • łyżka octu...

Przepisy na temat: galantyna z wieprzowiny
  • Galantyna z nóżek i włoszczyzny

    Składniki: 75 dag nóżek wieprzowych 25 dag chudej wieprzowiny bez kości włoszczyzna 2 listki laurowe Ziarna ziela angielskiego i pieprzu 2 ząbki czosnku Papryka marynowana Sól, pieprz Przygotowanie: 1 Porąbane nóżki, mięso, warzywa i przyprawy zalej wodą. Gotuj powoli 4 godziny. Pod koniec posól. Odcedź. 2 Obierz mięso z kości, pokrój. Włóż do wywaru i zagotuj. Mocno...