• Informacje na temat:

    galantyny

Artykuły na temat: galantyny
  • ...}}--> Warto wiedzieć Potrawy mięsne w galarecie były znane w Polsce już w XVI wieku. Mikołaj Rej pisał o „gzelcach”, czyli nóżkach w galarecie. Galantyny robiono...

  • Co na obiad? Indyk!

    Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté i panierowane. Z gotowanego mięsa indyczego robi się najczęściej zimne przekąski np. galantyny. Im młodszy indyk, tym lepsze mięso. Najlepiej sprawdza się w kuchni mięso ze sztuk liczących 15 do 24

  • Zjawiska niecodzienne

    ...wstępie. Przy pewnym wysiłku mogłabym opanować anatomię drobiu, ale po co, skoro mam Kubę? Dzięki jego pomocy od święta przyrządzamy włoską wersję galantyny z kurczaka, czyli galantyna di pollo. Tę zimną...