• Informacje na temat:

    galarecie zdjęcia

Artykuły na temat: galarecie zdjęcia
  • Świąteczna galareta

    Składniki na 12 porcji: 900 ml bulionu drobiowego (z kostki), 2 małe opakowania żelatyny, 1 łyżka białego octu winnego, 25 ml wina deserowego, 6 jajek przepiórczych, kilka pomidorków, 10 dag kukurydzy z puszki, 2 łyżki kaparów, natka, sól, pieprz, cukier, olej.

  • Galareta drobiowa

    Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, natka i sałata do dekoracji

  • Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki groszku, sól, natka do dekoracji

  • Galareta krabowa

    Składniki na 6 porcji: 6 łyżeczek żelatyny, sól, po 20 dag brokułów i marchewki, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 10 dag groszku z puszki , 25 dag paluszków krabowych, 1 pęczek dowolnych świeżych ziół, 2 łyżki octu, 1 łyżka cukru, pieprz.

  • Składniki na ok. 10 porcji: ok. 1 kg piersi z indyka, po 1 łyżeczce szałwii, mięty i bazylii, ½ puszki brzoskwiń, ½ puszki ananasów, 1 kiwi, winogrona, 1 l bulionu drobiowego, 4 dag żelatyny, olej, sól, pieprz

  • Składniki: 25 dag gęsiej wątróbki, szczypta imbiru, łyżka brandy l łyżka cukru, łyżeczka startej skórki z cytryny, 4 łyżeczki żelatyny, szklanka białego wina, łyżeczka miodu, łyż ka octu winnego, szklanka bulionu l olej, po 15 dag białych i granatowych winogron, sól, pieprz

  • Składniki: po pół papryki i selera, kostka bulionowa, sól, po 1 marchwi i pietruszce, 2 udka kurczaka, 3 łyżki groszku 3liść laurowy, ziele ang., pieprz, 50 ml białego wina, cytryna, 1 dag żelatyny

  • Karp w galarecie

    Klasyczny przepis.

  • Składniki dla 4 osób: Jedna średnia ryba słodkowodna • 2 żółte papryki • 2 czerwone papryki • natka pietruszki • włoszczyzna (bez pora) • cebula • 3 ziela angielskie • 2 liście laurowe • 6 łyżeczek żelatyny • sok z połowy cytryny • sól • pieprz.

  • Przygotuj bulion warzywny (1,5 litra na 1/2 kg łososia). Żelatynę rozpuść w chłodnej wodzie i pozostaw, aby napęczniała.

Przepisy na temat: galarecie zdjęcia
Dyskusje na temat: galarecie zdjęcia