• Informacje na temat:

    galaret drobiowa

Artykuły na temat: galaret drobiowa
  • Galareta drobiowa

    ...galarety. Odstaw do lodówki, aby warstwa na spodzie zastygła. Resztę galarety wymieszaj z mięsem kurczaka, kukurydzą i kawałkami marchewki. W razie potrzeby, dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Wylej na...

  • ...). 2 Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody. Podgrzej bulion. Wlej spęczniałą żelatynę i mieszając, zagotuj. 3 Do nasmarowanej olejem formy do babek wlej trochę galarety. Kiedy zastygnie, ułóż natkę i na przemian białe i brązowe (od sosu) jajka. Zalej porcją galarety, wstaw do lodówki. Na stężałej galarecie ułóż kukurydzę, zalej galaretą. Kiedy zastygnie, ułóż kapary i pomidorki. Zalej resztą...

  • Świąteczna galareta

    ...całkowicie się rozpuści. 2. Do rozpuszczonej w bulionie żelatyny dodaj łyżkę białego octu winnego oraz wino deserowe (białe). Naczynie zdejmij z ognia, przestudź powstałą galaretę, a następnie dopraw(...) część galaret. Wrzuć natkę i jajka, odstaw. 6. Gdy galareta stężeje, wsyp kukurydzę. Zalej kolejną warstwą galarety i ostudź. Na koniec włóż pomidorki oraz kapary. Zalej resztą galarety, odstaw do...

  • ...galaretką. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 130 kilokalorii.

  • ...lodówki na 3 godziny, aż galareta zgęstnieje. Danie najlepiej podawać z odrobiną octu i pieczywem czosnkowym.

  • Składniki na 20 porcji Farsz: kurczak bez kości • 20 dag cielęciny • 15 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej • 15 dag wieprzowiny • 1 bułka • szklanka bulionu • 2 jajka • sól • pieprz • gałka muszkatołowa Wywar: kości z kurczaka • włoszczyzna • ziele angielskie Galareta: 3/4 litra wywaru • 2 dag żelatyny • 2 białka • łyżka octu • marynowana papryka • korniszony...

  • Mus: ●700 g wątróbki z kurczaka ●2 plastry boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) ●2 posiekane szalotki ●2 posiekane ząbki czosnku ●100 g masła ●łyżeczka brandy ●sól, pieprz. Galareta: ●500 ml wywaru drobiowego ●25 g żelatyny (namoczonej do napęcznienia) ●sól, pieprz.

  • Galantyna drobiowa

    .... 8. Tężejącą galaretą zalej galantynę. Udekoruj majonezem, natką i żurawiną.

  • Składniki: 2 marchewki, pietru szka, 3/4 litra bulionu drobiowego, 6-8 łyżeczek żelatyny, sok z cytryny, sól, pieprz, puszka kukurydzy, pół czerwonej papryki, łyżka natki

  • .... Galaretkę odstaw do wystudzenia. Foremkę wyłóż folią spożywczą. 3. Do foremki nałóż kawałeczki pieczeni oraz papryki. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 3–4 godziny. Gotową galaretkę...

Przepisy na temat: galaret drobiowa
  • Mus z drobiowych wątróbek

    Galareta: ●500 ml wywaru drobiowego ●25 g żelatyny (namoczonej do napęcznienia) ●sól, pieprz Przygotowanie: 1, Zrób galaretkę. Wywar zagrzej, dopraw solą i pieprzem. Rozpuść w nim namoczoną żelatynę. Galaretkę (1/2) wlej do natłuszczonej formy. Wstaw do lodówki, by stężała. Resztę galaretki postaw w cieple, by nie zastygła (możesz 2 razy zamieszać). 2. Wątróbki opłucz, oczyść, pokrój. Krótko...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... bulionówek. Nakryj bulionówki, dolepiając ciasto do ich brzegów, posmaruj żółtkiem i zapiecz w piekarniku (180°C) ok. 15 min. Galarety I. Jajeczne tymbaliki Za 19 zł: Składniki: ●12 jajek(...), by galaretka lekko stężała. Marchewki i paprykę pokrój, osącz groszek. Zimną wodą opłucz 4 filiżanki. Na dno każdej wlej trochę tężejącej galaretki. Zastudź. Na przemian układaj na niej połówki jajek...