• Informacje na temat:

    galareta cielęca

Artykuły na temat: galareta cielęca
  • Zimne nóżki wieprzowo-cielęce

    ...galareta całkiem zastygła. Przed podaniem udekoruj sałatą i cytryną. 4. Przed podaniem z powierzchni galaretek zdejmij tłuszcz. Wyłóż je na półmisek przykryty listkami sałat, udekoruj gałązkami...

  • Składniki na 20 porcji Farsz: kurczak bez kości • 20 dag cielęciny • 15 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej • 15 dag wieprzowiny • 1 bułka • szklanka bulionu • 2 jajka • sól • pieprz • gałka muszkatołowa Wywar: kości z kurczaka • włoszczyzna • ziele angielskie Galareta: 3/4 litra wywaru • 2 dag żelatyny • 2 białka • łyżka octu • marynowana papryka • korniszony...

  • Składniki na 20 porcji Farsz: 20 dag cielęciny • 20 dag wieprzowiny • bułka • jajko • 1/8 l wywaru • sól • pieprz • czosnek • majeranek • gałka muszk. • 10 dag pistacji Wywar: 75 dag cielęcych nóżek • włoszczyzna • listek laurowy • 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu • 3 białka • łyżka octu

  • Tradycyjne zimne nóżki

    ...wywarem. Jeśli nie jest wystarczająco kleisty, rozpuść w nim łyżeczkę żelatyny. Wstaw do lodówki, by galareta całkiem zastygła. 4. Przed podaniem z powierzchni galaretek zdejmij tłuszcz. Wyłóż je...

  • Karnawałowe auszpiki

    Galareta (auszpik) to zakąska z gorszych części mięs z dodatkiem warzyw. Szklista warstwa galarety zabezpiecza zimne mięso przed wysychaniem, dając przy tym korzystny efekt wizualny.

  • Świąteczne przysmaki z Wielkopolski

    Najlepsze przepisy z regionu.

  • Dieta lekkostrawna

    Dieta lekkostrawna polecana jest szczególnie osobom z chorobami układu pokarmowego. Nie można jeść potraw ostrych, smażonych, wędzonych i kwaśnych. Za to wszystkie muszą zawierać dużą ilość błonnika. Posiłki powinny być niewielkie, pięć lub więcej razy dziennie.

  • We mnie jest miłość do kuchni i jedzenia

    Kobiety wprost go uwielbiają, mężczyźni - szanują, konkurenci i przeciwnicy - nie znoszą. I wszyscy za to samo. Za jego silne poczucie własnej wartości.