• Informacje na temat:

    galareta do dekoracji

Artykuły na temat: galareta do dekoracji
  • Galareta drobiowa

    Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, natka i sałata do dekoracji...

  • Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki groszku, sól, natka do dekoracji...

  • Składniki na 6 porcji: 1 cebula, sól, 1 marchew, 80 dag ozorka wołowego, pieprz, 4 ziarenka pieprzu, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 łyżka żelatyny w proszku, gałązki koperku, ziarnka granatu i łyżka kwaśnej śmietany do dekoracji.

  • Składniki na 4 porcje: • sprawiony karp • pęczek włoszczyzny • cytryna • 3 łyżki rodzynek • pół czerwonej papryki • natka • 1,5 łyżki żelatyny • ziele angielskie • listek laurowy • kilka ziarenek pieprzu. Do dekoracji: • sałata.

  • Składniki na 8 porcji: ● sprawiony duży karp ● pęczek włoszczyzny ● cytryna ● 3 łyżki rodzynek ● pół czerwonej papryki ● natka pietruszki ● 1,5 łyżki żelatyny ● ziele angielskie ● listek laurowy ● kilka ziarenek pieprzu; do dekoracji: ● sałata...

  • Składniki dla 4 osób: karp (1 kg) • włoszczyzna • 2 cebule • szczypta cukru • 3 łyżeczki żelatyny • cytryna ewentualnie groszek zielony do dekoracji • sól • pieprz.

  • Składniki na 10 porcji: ■ 10 porcji karpia ■ 2 marchewki ■ pietruszka ■ pół selera ■ ziele angielskie ■ kilka listków laurowych ■ 10 łyżeczek żelatyny (na 2 l wywaru) ■ 2 białka ■ łyżeczka octu ■ sól ■ pieprz. Dekoracja: ■ plasterki cytryny ■ sałata ■ koperek ■ kukurydza konserwowa.

  • Składniki: 1 średni kurczak, 3 marchewki, 1 duża cebula, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 10 dag mrożonego groszku, 9 łyżeczek żelatyny, sól, pieprz, zioła do dekoracji.

  • Karp w galarecie

    Składniki na 6 porcji: 1 wypatroszony karp , 2 głowy karpia , 2 ogony , 2 płetwy , 1 cebula , 3 marchewki , pół małego selera , 2 małe pietruszki , 3 liście laurowe , 5 ziarenek ziela angielskiego , sól, pieprz , 15 rodzynek , pół łyżeczki czosnku w proszku , 1 łyżeczka żelatyny. Dekoracja: kilka oliwek z papryczką , plasterki cytryny , liście sałaty , pół pęczka koperku.

  • Składniki na 10 porcji: 1 szczupak (ok. 1-1,5 kg), 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1 łyżka Vegety, ziele angielskie, listek laurowy, 1 cytryna, sól, pieprz, żelatyna. Do dekoracji: papryczka, garść białych porzeczek, 1 jajko, plasterki cytryny, 2 oliwki.

Przepisy na temat: galareta do dekoracji
  • Czerwona galareta z indyka

    Składniki: - 1 kg piersi z indyka, - 1 słoik żurawiny do mięs, - listek laurowy, - kilka ziaren pieprzu, - 1 łyżeczka wegety, - 3 płaskie łyżki żelatyny, - sałata do dekoracji Przygotowanie(...) z żurawiną, odstawić do ostygnięcia. Zimnego indyka pokroić w dość dużą kostkę i połączyć z tężejącą galaretą. Wylewać do formy wyłożonej folią spożywczą w chwili, kiedy galareta jest taka gęsta, że nie...

  • W galarecie

    Składniki: - 8 jajek, - 2 łyżki żelatyny, - 4 szklanki bulionu warzywnego z kostki, - kilka gałązek natki pietruszki, - czerwona papryka z zalewy, - do dekoracji: świeży ogórek, - kilka rzodkiewek, - sól, biały pieprz. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Paprykę wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić na cienkie paski. Natkę pietruszki opłukać, porwać na piórka. Żelatynę...

  • Karp w galarecie

    Składniki na 6 porcji: - 1 sprawiony karp (max.1,5 kg), - duży pęczek włoszczyzny (bez kapusty), - 1 cytryna, - 1 cebula, - 3 łyżki rodzynek, - 1,5 łyżki żelatyny, - ziele angielskie, - listek laurowy, - sól, - po kilka ziarenek pieprzu, czarnego i czerwonego, - natka i kilka ugotowanych, - różyczek brokułów do dekoracji, Przygotowanie: 1. Warzywa obrać, rybę opłukać. Z warzyw...

  • Galaretki po staropolsku

    Z przepisów naszych babć.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...estragon. Wlej resztę galaretki. Włóż do lodówki na 3 godz. Gotowe galaretki wyłóż na talerze, ozdób estragonem. IV. Galareta jak tort Za 22 zł: Składniki: ●1,5 l bulionu ●ugotowana pierś(...), doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej...

  • Ciasto gruszkowe

    ...gruszek, - 1 galareta cytrynowa, - 300 ml śmietany 30 proc., - 2 śmietan-fixy, - 2 łyżki cukru pudru, - 100 g czekolady gorzkiej, - 1 galaretka wiśniowa Przygotowanie: Czekoladę posiekać(...). Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i upiec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 30-35 min. Po ostudzeniu ciasto przekroić na pół. Odłożyć kilka gruszek do dekoracji. Sok zagotować...

  • Zimne nóżki

    Składniki: - 4 nóżki wieprzowe, - 2 cebule, - 2 marchewki, - pietruszka, - 5-6 jajek na twardo, - ząbek czosnku, - marynowane grzybki marynowana papryka, - cząstki cytryny i rukola do dekoracji Przygotowanie: 1. Dokładnie oczyszczone, umyte nóżki zalać 4 l zimnej wody i na bardzo małym ogniu gotować do chwili, gdy mięso da się łatwo oddzielić od kości. W trakcie gotowania dołożyć...

  • Jajka na świątecznym stole

    ..., - natka pietruszki lub rzeżucha do dekoracji. Przygotowanie: Jajka obrać ze skorupek, kroić na pół. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić szpryckę. Cytryny(...) z zalewy, - do dekoracji: świeży ogórek, - kilka rzodkiewek, - sól, biały pieprz. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Paprykę wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić na cienkie paski. Natkę...

Dyskusje na temat: galareta do dekoracji
  • Re: galareta z ryby

    uzywamy do dekoracji. Do wywaru wkladamy "cukierka" i gotujemy 30-40 minut na malym ogniu. Po wyjęciu ryby do wywaru dodajemy zelatyne. Wystudzony odwijamy i kroimy na plastry grubości okolo 1-1,5cm