• Informacje na temat:

    galareta do schabu

Artykuły na temat: galareta do schabu
  • Składniki: 60 dag schabu bez kości, 15 śliwek, szklanka bulionu, 10 dag masła, tymianek, łyżeczka majeranku, łyżeczka żelatyny, olej, pieprz, sól.

  • Składniki: 60 dag schabu bez kości, 15 śliwek , szklanka bulionu, 10 dag masła, łyżeczka żelatyny, łyżeczka majeranku, tymianek, pieprz, sól.

  • Składniki: 60 dag schabu bez kości, 15 śliwek, szklanka bulionu , 10 dag masła, tymianek, łyżeczka majeranku, łyżeczka żelatyny , pieprz, sól.

  • Składniki na 10 porcji: 80 dag schabu, 20 dag śliwek suszonych, 1 i 1/5 szklanki bulionu warzywnego, 1/2 szklanki białego wina, 1 puszka brzoskwiń, czubata łyżka żelatyny, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka majeranku, sól, 1 łyżeczka pieprzu, słodka mielona papryka, zioła oraz śliwki suszone do dekoracji.

  • Składniki na 8 porcji: 2 łyżki masła, po łyżeczce majeranku i pieprzu, czosnek, 6-8 małych śliwek, 80 dag schabu, 2 łyżki żelatyny, 1 l bulionu, 1/2 szkl. białego wina, sól, papryka, roszponka...

  • Skład na 6-8 porcji: ● 600 g schabu bez kości ● 100 g masła ● sól ● 1 łyżeczka suszonego tymianku ● 1/2 łyżeczki majeranku ● 250 ml rosołu wołowego ● 2 łyżeczki żelatyny ● kilka suszonych śliwek bez pestek ● 2 łyżki stopionego masła ● 1 pomarańcza i zioła do dekoracji...

  • Skład na 5 porcji: ● 600 g schabu bez kości ● kilka suszonych śliwek bez pestek ● 100 g masła ● po łyżeczce suszonego tymianku i majeranku ● sól ● 250 ml wywaru warzywnego ● 2 łyżeczki żelatyny ● 2 łyżki oliwy z oliwek...

  • Składniki (na 8 porcji): 80 dag kawałków pieczonego mięsa, najlepiej schabu albo szynki, 1 mała żółta papryka, 1 mała czerwona papryka, 3 łyżeczki żelatyny, ok. 2 i 1/2 szklanki lekkiego bulionu warzywnego albo drobiowego, 1 łyżeczka octu winnego albo jabłkowego, sól, pieprz, sos sojowy, natka do dekoracji.

  • Schab pod lśniącą kołderką

    Składniki: 80 dag schabu, 20 dag suszonych śliwek, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, po łyżeczce soli, pieprzu, majeranku i chrzanu, słodka mielona papryka, czubata łyżka żelatyny, 1/2 szklanki białego(...) wylej na półmisek, ostudź. Na galaretę wykładaj na zmianę plastry brzoskwiń oraz schabu. Wyłóż śliwki nadziane masłem utartym z chrzanem. Zalej tężejącą galaretą.

  • Schab ze śliwkami

    .... Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Po spęcznieniu wlać do bulionu. Całość zagotować, mieszając od czasu do czasu. Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą...