• Informacje na temat:

    galareta do zalania roladek

Artykuły na temat: galareta do zalania roladek
  • ...według przepisu. Roladki zalej zimną galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przygotuj sos chrzanowy: obie śmietany wymieszaj z chrzanem, ew. przypraw do smaku. Podawaj do roladek. Przygotowanie ok...

  • Składniki na 6 porcji: 6 plasterków pieczonego schabu, 2 długie zielone ogórki, 10 dag żółtej fasolki szparagowej, 1 łyżka majonezu, 2 łyżki kremowego serka śmietankowego, sól, pieprz, cukier, ½ pęczka natki pietruszki

  • Składniki: 10 plastrów szynki (np. konserwowej, sopockiej, gotowanej), 3 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki serka naturalnego kanapkowego, 2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (np. ostrego), łyżka posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, natka do dekoracji.

  • Roladki ze śledzia Składniki: 4 płaty solonych śledzi, sól, koperek, 2 jajka na twardo, sok z cytryny, szczypiorek,...

  • Śledź na pokładzie

    Przystawka łącząca cztery smaki świata w postaci kwaśnego śledzia na pokładzie słonych roladek z orzechami, dryfującego na słodkich falach miodu z ostrym wiatrem chilli.

  • Rolada z karkówki

    Składniki: 2 kg chudej karkówki wieprzowej, 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, mała polędwica wieprzowa, 4 ząbki czosnku, 10 dag żurawiny suszonej, 4 ząbki czosnku, jajko, czubryca pikantna, sól, pieprz czarny, sos sojowy, listki świeżej natki pietruszki.

  • ...solą, pieprzem, ziołami prowansalskim. Taki farsz pasuje i do mięsnych roladek, i do pierogów. Jeśli dodasz surowe jajko, tartą bułkę i pokrojone jabłko, przygotujesz wyborne nadzienie do kurczaka albo kaczki. Smakowita galareta: pokrojoną w kostkę pieczeń wymieszaj z kukurydzą konserwową i posiekaną natką pietruszki. Przełóż do salaterek. Zalej tężejącą galaretką zrobioną z żelatyny...

Przepisy na temat: galareta do zalania roladek
  • Roladki z pstrąga w białym winie - Anna

    4 niewielkie pstrągi, duża porcja włoszczyzny, 3/4 szklanki białego wytrawnego wina, 2 dag żelatyny, cytryna, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz

  • Jajka na świątecznym stole

    Jaja to symbol Świąt Wielkanocnych. Odpowiednio przyrządzone nie tylko doskonale smakują, ale również są ozdobą świątecznego stołu.