• Informacje na temat:

    galareta drobiowa

Artykuły na temat: galareta drobiowa
  • Galareta drobiowa

    Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, natka i sałata do dekoracji

  • ●20 jajek przepiórczych ●1/2 szklanki sosu sojowego ●2 łyżki żelatyny ●olej ●natka ●2 szklanki bulionu drobiowego ●4 łyżki kukurydzy z puszki ●20 pomidorków koktajlowych ●łyżka kaparów.

  • Świąteczna galareta

    ...część galaret. Wrzuć natkę i jajka, odstaw. 6. Gdy galareta stężeje, wsyp kukurydzę. Zalej kolejną warstwą galarety i ostudź. Na koniec włóż pomidorki oraz kapary. Zalej resztą galarety, odstaw do...

  • Składniki na ok. 10 porcji: ok. 1 kg piersi z indyka, po 1 łyżeczce szałwii, mięty i bazylii, ½ puszki brzoskwiń, ½ puszki ananasów, 1 kiwi, winogrona, 1 l bulionu drobiowego, 4 dag żelatyny, olej, sól, pieprz

  • ...lodówki na 3 godziny, aż galareta zgęstnieje. Danie najlepiej podawać z odrobiną octu i pieczywem czosnkowym.

  • Składniki na 20 porcji Farsz: kurczak bez kości • 20 dag cielęciny • 15 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej • 15 dag wieprzowiny • 1 bułka • szklanka bulionu • 2 jajka • sól • pieprz • gałka muszkatołowa Wywar: kości z kurczaka • włoszczyzna • ziele angielskie Galareta: 3/4 litra wywaru • 2 dag żelatyny • 2 białka • łyżka octu • marynowana papryka • korniszony...

  • Mus: ●700 g wątróbki z kurczaka ●2 plastry boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) ●2 posiekane szalotki ●2 posiekane ząbki czosnku ●100 g masła ●łyżeczka brandy ●sól, pieprz. Galareta: ●500 ml wywaru drobiowego ●25 g żelatyny (namoczonej do napęcznienia) ●sól, pieprz.

  • Galantyna drobiowa

    Składniki na 10 porcji: • 1 cały kurczak • 25 dag piersi kurczaka • 10 dag babki drożdżowej lub chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • 1 białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwi • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny do dekoracji • żurawina • cząstki limetki i cytryny • natka pietruszki • majonez .

  • Składniki: 2 marchewki, pietru szka, 3/4 litra bulionu drobiowego, 6-8 łyżeczek żelatyny, sok z cytryny, sól, pieprz, puszka kukurydzy, pół czerwonej papryki, łyżka natki

  • Składniki (na 8 porcji): 80 dag kawałków pieczonego mięsa, najlepiej schabu albo szynki, 1 mała żółta papryka, 1 mała czerwona papryka, 3 łyżeczki żelatyny, ok. 2 i 1/2 szklanki lekkiego bulionu warzywnego albo drobiowego, 1 łyżeczka octu winnego albo jabłkowego, sól, pieprz, sos sojowy, natka do dekoracji.

Przepisy na temat: galareta drobiowa
  • Mus z drobiowych wątróbek

    Składniki: Mus: ●700 g wątróbki z kurczaka ●2 plastry boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) ●2 posiekane szalotki ●2 posiekane ząbki czosnku ●100 g masła ●łyżeczka brandy ●sól, pieprz Galareta: ●500 ml wywaru drobiowego ●25 g żelatyny (namoczonej do napęcznienia) ●sól, pieprz Przygotowanie: 1, Zrób galaretkę. Wywar zagrzej, dopraw solą i pieprzem. Rozpuść w nim namoczoną...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...estragon. Wlej resztę galaretki. Włóż do lodówki na 3 godz. Gotowe galaretki wyłóż na talerze, ozdób estragonem. IV. Galareta jak tort Za 22 zł: Składniki: ●1,5 l bulionu ●ugotowana pierś(...), doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej...

Dyskusje na temat: galareta drobiowa
  • Re: Galareta wieprzowa

    mięso wieprzowe ma inny kolor jak to na zdjęciu nie mówiąc o nóżkach. ktoś robi nas w bambuko lub chciałby .DROBIOWA !!ta galaretka.