• Informacje na temat:

    galareta drobiowa kurczak

Artykuły na temat: galareta drobiowa kurczak
  • Galareta drobiowa

    Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, natka i sałata do dekoracji...

  • Składniki na 20 porcji Farsz: kurczak bez kości • 20 dag cielęciny • 15 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej • 15 dag wieprzowiny • 1 bułka • szklanka bulionu • 2 jajka • sól • pieprz • gałka muszkatołowa Wywar: kości z kurczaka • włoszczyzna • ziele angielskie Galareta: 3/4 litra wywaru • 2 dag żelatyny • 2 białka • łyżka octu • marynowana papryka • korniszony...

  • Pieczony indyk  w galarecie

    ...rosołem. Odstaw na godzinę, aby spęczniała i wlej wino. Gotuj, aż żelatyna się rozpuści. Przypraw cukrem i solą. Odstaw do wystudzenia. Następnie zalej kurczaka i owoce zalewą z żelatyny. Odstaw do lodówki na 3 godziny, aż galareta zgęstnieje. Danie najlepiej podawać z odrobiną octu i pieczywem czosnkowym.

  • Mus: ●700 g wątróbki z kurczaka ●2 plastry boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) ●2 posiekane szalotki ●2 posiekane ząbki czosnku ●100 g masła ●łyżeczka brandy ●sól, pieprz. Galareta: ●500 ml wywaru drobiowego ●25 g żelatyny (namoczonej do napęcznienia) ●sól, pieprz.

  • Galantyna drobiowa

    Składniki na 10 porcji: • 1 cały kurczak • 25 dag piersi kurczaka • 10 dag babki drożdżowej lub chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • 1 białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwi • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny do dekoracji • żurawina • cząstki limetki i cytryny...

  • Składniki dla 4 osób: mały kurczak • 2 wątróbki drobiowe • 2 cebule • włoszczyzna • bułka • 5 dag masła • 3 jajka • tymianek (mielony i w ziarnach) • cukier • imbir • gałka muszkatołowa • ziele angielskie. Galareta: • 20 dag żurawin • 2 szklanki rosołu • 3 płaskie łyżeczki żelatyny • sól • pieprz.

Przepisy na temat: galareta drobiowa kurczak
  • Mus z drobiowych wątróbek

    Składniki: Mus: ●700 g wątróbki z kurczaka ●2 plastry boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) ●2 posiekane szalotki ●2 posiekane ząbki czosnku ●100 g masła ●łyżeczka brandy ●sól, pieprz Galareta: ●500 ml wywaru drobiowego ●25 g żelatyny (namoczonej do napęcznienia) ●sól, pieprz Przygotowanie: 1, Zrób galaretkę. Wywar zagrzej, dopraw solą i pieprzem. Rozpuść w nim namoczoną...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej(...) na oleju na złoto. Dolej wino, zmniejsz ogień i duś jeszcze przykryte 5-6 min. Za 19 zł: Składniki:  ●podwójna pierś kurczaka ●4 jajka ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna...