• Informacje na temat:

    galareta drobiowa z papryką

Artykuły na temat: galareta drobiowa z papryką
  • Składniki na 20 porcji Farsz: kurczak bez kości • 20 dag cielęciny • 15 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej • 15 dag wieprzowiny • 1 bułka • szklanka bulionu • 2 jajka • sól • pieprz • gałka muszkatołowa Wywar: kości z kurczaka • włoszczyzna • ziele angielskie Galareta: 3/4 litra wywaru • 2 dag żelatyny • 2 białka • łyżka octu • marynowana papryka • korniszony...

  • Składniki: 2 marchewki, pietru szka, 3/4 litra bulionu drobiowego, 6-8 łyżeczek żelatyny, sok z cytryny, sól, pieprz, puszka kukurydzy, pół czerwonej papryki, łyżka natki

  • Składniki (na 8 porcji): 80 dag kawałków pieczonego mięsa, najlepiej schabu albo szynki, 1 mała żółta papryka, 1 mała czerwona papryka, 3 łyżeczki żelatyny, ok. 2 i 1/2 szklanki lekkiego bulionu warzywnego albo drobiowego, 1 łyżeczka octu winnego albo jabłkowego, sól, pieprz, sos sojowy, natka do dekoracji.

  • Bukiet jarzyn

    Dbasz o urozmaiconą dietę? Nie może w niej zabraknąć lekkostrawnych brokułów i ich kuzyna kalafiora.

Przepisy na temat: galareta drobiowa z papryką
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...estragon. Wlej resztę galaretki. Włóż do lodówki na 3 godz. Gotowe galaretki wyłóż na talerze, ozdób estragonem. IV. Galareta jak tort Za 22 zł: Składniki: ●1,5 l bulionu ●ugotowana pierś(...), doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej...