• Informacje na temat:

    galareta na golonce

Artykuły na temat: galareta na golonce
  • Składniki: 2 golonki, filet z kurczaka, 2 pietruszki, 2 marchewki, 4 łyżeczki żelatyny, 3 liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz

  • Galareta mięsna

    ...przez papierowe ręczniki. Dodaj czosnek. Wyłóż naczynie folią spożywczą. W naczyniu umieść listki pietruszki i mięso oddzielone od kości. Zalej mięso bulionem. Wstaw do lodówki. Gdy galareta stężeje...

  • ...1. Oczyszczone, umyte nóżki i golonki wrzuć do zimnej wody (powinna lekko przykryć mięso) i zagotuj. Odszumuj. Dodaj warzywa i przyprawy do smaku. Gotuj do miękkości na małym ogniu ok. 2-3 godz. (aby galareta była bardziej kleista, gotuj ok. 4 godz.). Wyjmij mięso, obierz i pokrój. Wywar dopraw solą (na końcu) i pieprzem, przecedź, po czym dołóż do niego...

  • Składniki na 8 porcji: 1 średnia golonka wieprzowa, 2 nogi wieprzowe, 4 ząbki czosnku, 1-2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, pieprz ziarnisty i mielony, 1 duży pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 1 łyżka żelatyny, sól, pół puszki kukurydzy.

  • .... Zalej przecedzonym wywarem, odstaw, by galareta zastygła. Przepis przysłała Agnieszka Trzcińska z Kalisza...

  • ...w maszynce. 3. Do wąskiej foremki wrzucamy groszek, kukurydzę, włoszczyznę i mięso. Zalewamy wywarem. Gdy galareta stężeje, ogrzewamy foremkę w gorącej wodzie, co pozwoli wyjąć gotowe nóżki i przenieść je...

  • ...lodówki, żeby galareta dobrze zastygła. Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł. Wartość odżywcza jednej...

  • Zimne nóżki: Wykorzystaj zapasy

    ...mielimy w maszynce.  Do foremki wrzucamy groszek, kukurydzę, włoszczyznę i mięso. Zalewamy wywarem. Gdy galareta stężeje, ogrzewamy foremkę w gorą- cej wodzie, co pozwoli wyjąć gotowe nóżki i przenieść...

  • Wloska fasolka po bretonsku a la Vincenzo

    Zeby nie bylo, ze ja tylko po wycieczkach latam i na szmaty zerkam, a w domu nie ma co do garnka wlozyc , to wreszcie sie " wykokosilam " z potrawa, ktora...

  • ...smażone - curry, bazylia, imbir, tymianek, rozmaryn, pieprz &$149; ryby gotowane - pietruszka, jałowiec, pieprz &$149; galareta - liść laurowy, ziele angielskie, goździki, jałowiec, cebula, pieprz, zioła...

Przepisy na temat: galareta na golonce
Dyskusje na temat: galareta na golonce
  • Re: Galareta wieprzowa

    po co zelatyna skoro jedziemy na golonce!!!!!!???

  • Re: Galareta mięsna

    a ja tam swój zylc na golonce i nóżkach wieprzowych gotuję, góra 3-4 godz. i pierwsze słyszę, żeby przez ręczniki filtrować