• Informacje na temat:

    galareta na ogonach

Artykuły na temat: galareta na ogonach
  • Składniki na 4 porcje: ● karp (ok. 1,5 kg) ● marchewka ● pietruszka ● pół selera ● Vegeta ● czubryca ● pieprz ● sól ● ugotowane na twardo jajko ● cytryna ● 2 łyżeczki żelatyny.

  • Składniki dla 4 osób: karp (1 kg) • włoszczyzna • 2 cebule • szczypta cukru • 3 łyżeczki żelatyny • cytryna ewentualnie groszek zielony do dekoracji • sól • pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: Jedna średnia ryba słodkowodna • 2 żółte papryki • 2 czerwone papryki • natka pietruszki • włoszczyzna (bez pora) • cebula • 3 ziela angielskie • 2 liście laurowe • 6 łyżeczek żelatyny • sok z połowy cytryny • sól • pieprz.

  • 2 karpie po ok.1 kg; 2 cebule; 1/2 selera; 2 marchewki; sól, pieprz; ziele angielskie; 2 czerstwe bułki; 3/4 szklanki mleka; 2 jajka; 3 łyżki posiekanej natki pietruszki; 2 łyżki płatków migdałowych; sok z cytryny; 2 czubate łyżki rodzynek; 4 łyżeczki żelatyny.

  • ...uda i burzuch... FUJ! Trzęsąca się galareta. Wszystko zrobiło się przyciasne, a zrzucanie wagi nie wielkie przynosi efekty! Acha! Buty mi się wczoraj w mieście rozkleiły, więc szurałam jedną nogą...

Przepisy na temat: galareta na ogonach
  • 2 karpie po ok.1 kg; 2 cebule; 1/2 selera; 2 marchewki; sól, pieprz; ziele angielskie; 2 czerstwe bułki; 3/4 szklanki mleka; 2 jajka; 3 łyżki posiekanej natki pietruszki; 2 łyżki płatków migdałowych; sok z cytryny; 2 czubate łyżki rodzynek; 4 łyżeczki żelatyny.