• Informacje na temat:

    galareta na zelatynie

Artykuły na temat: galareta na zelatynie
  • Galareta z kurczaka

    Galaretę podawaj skropioną cytryną lub octem winnym.

  • ●20 jajek przepiórczych ●1/2 szklanki sosu sojowego ●2 łyżki żelatyny ●olej ●natka ●2 szklanki bulionu drobiowego ●4 łyżki kukurydzy z puszki ●20 pomidorków koktajlowych ●łyżka kaparów.

  • Świąteczna galareta

    ...część galaret. Wrzuć natkę i jajka, odstaw. 6. Gdy galareta stężeje, wsyp kukurydzę. Zalej kolejną warstwą galarety i ostudź. Na koniec włóż pomidorki oraz kapary. Zalej resztą galarety, odstaw do...

  • Składniki: 1 kg gotowanego mięsa oraz: 2 l bulionu mięsnego, włoszczyzna, listek laurowy, 3 ziarnka ziela angielskiego, 3 ząbki czosnku, natka pietruszki, pieprz ziołowy, majeranek, vegeta, łyżeczka żelatyny, 5 ziaren pieprzu

  • Galareta drobiowa

    Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, natka i sałata do dekoracji

  • Składniki na 6 porcji: 3 marchewki, pietruszka, 1 średni szczupak, kilka ziaren ziela angielskiego, 1 listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu, 1,5 łyżki żelatyny, pół papryki, 1/2 pęczka koperku, cytryna, sól, biały pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 1 cebula, sól, 1 marchew, 80 dag ozorka wołowego, pieprz, 4 ziarenka pieprzu, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 łyżka żelatyny w proszku, gałązki koperku, ziarnka granatu i łyżka kwaśnej śmietany do dekoracji.

  • ...kolejną porcją galarety i znów odstaw do lekkiego stężenia. 4 Na koniec rozłóż kiełki (najlepiej drobne). Wlej resztę galarety. Formę ponownie umieść w lodówce, aby galareta całkowicie zastygła. Wyjmij...

  • Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki groszku, sól, natka do dekoracji

  • Aromatyczna gęsina w galarecie

    Żeby nadać daniu bardziej wyrafinowany smak, można do galarety dodać 1/2 szklanki soku żurawinowego i łyżeczkę świeżo startej skórki pomarańczowej. Idealnie pasują do gęsiny!

Przepisy na temat: galareta na zelatynie
  • Galareta wieprzowa

    Prosty przepis na pyszną galaretką

  • Kurczak z warzywami w galarecie

    Przygotuj galaretę w formach do babeczek, a będzie apetyczną ozdobą stołu

  • Sposób na galaretę

    ...1. Galareta do ryby nie będzie mętna, jeśli sklarujesz ją białkiem z odrobiną octu lub koncentratu pomidorowego. Połącz roztrzepane białka z octem. Gotuj wywar około 2 minut, mieszając go. Wyłóż sito lnianą ściereczką, przelej. 2. Każda żelatynę przygotowuje się inaczej. Dlatego producent umieszcza informację na opakowaniu, ile żelatyny należy dodać na 1 l płynu. Działaj zgodnie z instrukcją...

  • Klasyczny karp w galarecie

    Karp dobry jest nie tylko podczas kolacji wigilijnej.

  • Ryba na słodko w galarecie

    Ryba w galarecie to wykwintna, elegancko wyglądająca na stole potrawa. Dodatkowo jej zaletą jest fakt, że można bawić się jej smakami. Opcję na słodko pokocha każdy miłośnik wyszukanych świątecznych dań.

  • Jak stosować żelatynę?

    Praktyczne porady dzięki, którym przygotujesz pyszne desery, ciasta i dania w galarecie!

  • Łopatka w galarecie z warzywami

    Doskonała przekąska, niezbędny składnik zimnego bufetu. Można ją przygotować w różnych dekoracyjnych foremkach.

  • W galarecie

    Przepis na jajka.

  • Karp w galarecie

    Wigilijny karp w galarecie z dodatkiem rodzynek.

  • Karp w galarecie

    Klasyczny przepis.