• Informacje na temat:

    galareta rybna

Artykuły na temat: galareta rybna
  • Składniki na 20 porcji: po 50 dag filetu z dorsza i łososia • cebula • 5 dag świeżego chrzanu • po łyżce masła i mąki • szklanka kremówki • 2 żółtka • sól • pieprz • cukier • sok z cytryny • kapary • włoszczyzna • marchewka • cukinia • łyżka żelatyny

  • Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka pokrój i włóż do wrzątku.

  • Atmosfera Gwiazdki i smak świątecznych potraw to zazwyczaj jedne z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Warto więc, by nawet niemowlę mogło zjeść odrobinę barszczu czy rybki. Podpowiadamy, jak przyrządzić tradycyjne potrawy dla malca.

  • są w życiu chwile, których niesposób ominąć. czasem nie sposób zapamiętać z tymi wszystkimi szczegółami, a czasem zapomnieć... mam tak. teraz.  pierwsza...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...nadziewanego rodzynkami,  kruchych ciasteczek oprószonych cukrem, czy chałwy z bakaliami. Ważnym składnikiem wieczerzy wigilijnej są też zupy - rybna  i grzybowa. Tradycja kultywowana na  Litwie...

  • Opowieść wigilijna

    Wigilia Bożego Narodzenia, wieczerza wigilijna, wieczór wigilijny, niekiedy także gwiazdka, (z łac. vigilia - czuwanie, straż) to w tradycji chrześcijańskiej dzień poprzedzający święto Bożego Narodzenia, kończący okres adwentu.

  • Przygotuj się na przyjęcie

    ...lodówki, posypuję migdałami i polewam stopionym masłem). Jest też wędzona, gotowana szynka zmiksowana z mascarpone i kieliszkiem porto na puszysty mus. Oraz pasty - rybna i serowa. Obok stoją koszyki...