• Informacje na temat:

    galareta szynka bulion w kostce

Artykuły na temat: galareta szynka bulion w kostce
  • Składniki: 6 jajek, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 20 dag gotowanej szynki, 10 ugotowanych brokułów po 12,5 dag, zielonego groszku i kukurydzy z puszki, 25 dag majonezu, 2 łyżki octu, 1 kostka bulionu warzywnego, 1 torebka żelatyny (na 500 ml płynu), sól, pieprz...

  • Zielono na talerzu

    Kotlety w jarzynce Składniki na 4 porcje: 60 dag mortadeli, 40 dag mrożonego zielonego groszku, strąk czerwonej papryki, cebula, 1/2 pęczka natki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 2 jajka, 4 łyżki(...) czas mieszając smaż cebulę z papryką 2-3 minuty. Dołóż groszek i smaż jeszcze 3-4 minuty. Następnie na patelnię z warzywami wlej bulion i duś wszystko do miękkości. Przypraw do smaku solą, pieprzem...

  • Wyborne pieczyste

    Szynka pieczona w pomarańczach Składniki na 24 porcje: 5 kg surowej szynki z kością, 10 łyżek soli, łyżka saletry, 2 łyżki cukru, 4 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 10 goździków, 3 łyżki(...) ziołami i obłóż pokrojonymi w plasterki ząbkami czosnku. Odstaw na godzinę do lodówki. 2. Zrób zalewę do peklowania: 2 litry wody wlej do bardzo dużego garnka, do którego zmieści się szynka, zagotuj...

Przepisy na temat: galareta szynka bulion w kostce
  • ...40 dag chudej szynki (najlepiej formowanej z indyka), puszka minikolb kukurydzy, 20 dag mrożonych minimarchewek, po 15 dag fasolki szparagowej zielonej i żółtej, 2 szklanki bulionu jarzynowego ( może być z kostki), 2 łyżki żelatyny, kilka gałązek natki pietruszki, sól, biały pieprz...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...estragon. Wlej resztę galaretki. Włóż do lodówki na 3 godz. Gotowe galaretki wyłóż na talerze, ozdób estragonem. IV. Galareta jak tort Za 22 zł: Składniki: ●1,5 l bulionu ●ugotowana pierś(...), doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej...