• Informacje na temat:

    galareta w jajkach

Artykuły na temat: galareta w jajkach
  • Składniki: 10 wyd muszek jaj, 15 dag szynki, pół puszki groszku, 2 ugotowane marchewki, natka, pół litra bulionu, 2 łyżki żelatyny. Jajka sparz, przygotuj wydmuszki, odcinając szerszą część skorupki. Umyj, osusz. W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Pokrój marchewki, szynkę, groszek osącz. Wydmuszki jeszcze raz sparz wrzątkiem, ułóż w pudełku po jajkach. Do każdego włóż trochę...

  • Szynka z jajkiem w galarecie

    Składniki: kilka plasterków szynki konserwowej, mieszanka warzyw w słoiku (groszek, marchewka, kukurydza), ok. 1 litra wywaru mięsnego lub warzywnego, 8-9 łyżeczek żelatyny, 2-3 jajka ugotowane na twardo, łyżka posiekanej natki pietruszki (ja dałam suszoną), pieprz, ostra papryka, maggi.

  • Składniki na 6 porcji: 1 karp ok. 1,5-2 kg, 1 cebula, 1 l bulionu warzywnego (może być z kostki), 4 jajka, 4 łyżeczki żelatyny, 6 liści laurowych, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżka ziaren pieprzu białego i czarnego, sok z cytryny, sól, pieprz.

  • ●20 jajek przepiórczych ●1/2 szklanki sosu sojowego ●2 łyżki żelatyny ●olej ●natka ●2 szklanki bulionu drobiowego ●4 łyżki kukurydzy z puszki ●20 pomidorków koktajlowych ●łyżka kaparów.

  • Świąteczna galareta

    ...część galaret. Wrzuć natkę i jajka, odstaw. 6. Gdy galareta stężeje, wsyp kukurydzę. Zalej kolejną warstwą galarety i ostudź. Na koniec włóż pomidorki oraz kapary. Zalej resztą galarety, odstaw do...

  • Składniki na 4 porcje: ● karp (ok. 1,5 kg) ● marchewka ● pietruszka ● pół selera ● Vegeta ● czubryca ● pieprz ● sól ● ugotowane na twardo jajko ● cytryna ● 2 łyżeczki żelatyny.

  • Wiosenna galareta z jajkami

    .... Dodaj żelatynę, wymieszaj. Bulion podziel na 3 części. 2. Foremkę do babki przepłucz zimną wodą. Na spodzie ułóż natkę, jajka i zalej pierwszą częścią bulionu. Wstaw do lodówki, by galareta stężała...

  • Składniki dla 4 osób: 1 kg filetów z karpia • cebula • 1 l wywaru warzywnego • 6 łyżek białego octu winnego • 2 liście laurowe • 3 ziela angielskie • 4 łyżeczki żelatyny • 4 jajka • 2 białka jajek • sok z cytryny • sól • pieprz.

  • Skład na 6 porcji: ● 600 g fileta z łososia ● 2 cytryny ● 3 marchewki ● pietruszka ● kawałek selera ● 10 cm pora ● jajo ● ząbek czosnku ● 2 liście laurowe ● po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu ● 4 łyżeczki żelatyny ● groszek konserwowy ● kukurydza konserwowa ● sól i pieprz

  • Ugotuj bulion na 2 bioderkach kurczaka. Ostudzone mięso podziel palcami na części. 4 jajka na twardo pokrój w plastry. Umyj 6 łodyżek...

Przepisy na temat: galareta w jajkach
  • Kurczak z warzywami w galarecie

    Przygotuj galaretę w formach do babeczek, a będzie apetyczną ozdobą stołu

  • Klasyczny karp w galarecie

    Karp dobry jest nie tylko podczas kolacji wigilijnej.

  • Wielkanocne jajka

    .... Za pomocą szprycy lub łyżeczką umieść ją w wydrążonych jajkach. Na wierzchu ułóż filety anchois oraz koperek. Podawaj schłodzone. Wykwintne jaja w galarecie Składniki: kilka suszonych grzybów...

  • W galarecie

    Przepis na jajka.

  • 2 karpie po ok.1 kg; 2 cebule; 1/2 selera; 2 marchewki; sól, pieprz; ziele angielskie; 2 czerstwe bułki; 3/4 szklanki mleka; 2 jajka; 3 łyżki posiekanej natki pietruszki; 2 łyżki płatków migdałowych; sok z cytryny; 2 czubate łyżki rodzynek; 4 łyżeczki żelatyny.

  • Jajka na świątecznym stole

    Jaja to symbol Świąt Wielkanocnych. Odpowiednio przyrządzone nie tylko doskonale smakują, ale również są ozdobą świątecznego stołu.

  • Wyjątkowa wielkanocna przekąska

    Jajko symbolizuje zdrowie i życie, a także miłość i płodność. Jest też najbardziej popularnym symbolem Świąt Wielkiej Nocy. Dlatego w tym czasie, częściej niż zazwyczaj, przygotowujemy potrawy z jaj. Może w tym roku zaskoczymy naszych domowników i zamiast klasycznych jajek w majonezie zaserwujemy wykwintną przekąskę wg. przepisu Szefa Kuchni Zamku Topacz.

  • Zimne nóżki w wersji fit

    Sposób przygotowania 1. Bulion podgrzej z octem i cukrem. Przestudź. Mięso pokrój na kawałeczki. Bulion wlej do czystego garnka i wsyp żelatynę. Gdy napęcznieje, bulion podgrzej. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.  2. Mięso wymieszaj z bulionem. Do salaterki wlej 1/2 bulionu, schłodź, ułóż pokrojone jajka, zalej resztą bulionu. Odstaw, by galareta stężała. Udekoruj fasolką.

  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    Gdyby rozłożyć wigilijne potrawy na czynniki pierwsze, okaże się, że kolacja wigilijna może być zdrowa. Pod warunkiem, że zachowamy umiar i w odpowiedni sposób przygotujemy dania - podkreśla dietetyk Aneta Łańcuchowska.

Dyskusje na temat: galareta w jajkach
  • Re: Jajka z galaretki

    Pomijając fakt wpychania przyszłej galaretki do skorupek po jajkach,sam przepis na nią jest okropny.Drób na galaretę gotuje się tak jak wieprzowinę,czyli z włoszczyzną,a nie tylko z nędzną marchewką.Oczywiście nie robi się tego z piersi kurczaka,tylko z całej kury rosołowej powoli gotowanej,żeby wywar nabrał charakteru.Jeśli już ktoś się uprze,żeby galareta miała kształt jajek,to lepiej zrobić to