• Informacje na temat:

    galaretka mleczna do ciast

Artykuły na temat: galaretka mleczna do ciast
  • Ciasto z zatopionymi bananami

    Ten przepis jest wart zapamiętania. Pieczenie ciasta to czyta przyjemność, a domownicy chętnie proszą o repetę.

  • Ciasto ● 350 g mąki tortowej ● 220 g margaryny lub masła ● 125 g cukru pudru ● 3 żółtka. Krem ● 100 ml śmietanki 36 proc. ● czekolada mleczna lub gorzka. Masa ● 100 ml śmietanki 36 proc. ● opakowanie serka mascarpone ● 125 ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki ● 250 g truskawek ● galaretka truskawkowa ● 100 ml jogurtu naturalnego ● truskawki na wierzch.

  • Masa mleczna: 8 łyżek żelatyny, 2 szklanki mleka. Masa kakaowa: 3 białka, pół szklanki cukru, 2 łyżki kakao, dowolna galaretka. Masa bananowa: 6 żółtek, pół szklanki cukru pudru, banan. Piana: 3 białka, pół szklanki cukru, dowolna galaretka. Ponadto: mandarynki, winogrona, pół litra śmietany kremówki, starta czekolada do dekoracji.

  • ...ciastek, stopiona czekolada mleczna i wiśnie do dekoracji(...)Ciasto: 3 jajka, po 6 łyżek mąki tortowej i cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 6 łyżek oleju, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa wiśniowa: 80 dag wiśni, 3/4 szklanki cukru, 2 galaretki wiśniowe...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk...

  • Składniki: op. wafelków koko sowych (80 g), 2 garście płat ków czekoladowo-karmelowych, kostka margaryny, pół kg sera białego, 2 dag żelatyny, pół litra mleka, 2 żółtka, 2 cukry wani liowe, pół łyżeczki olejku poma rańczowego, galaretka brzoskwiniowa, 4 łyżki cukru pudru, 3 duże brzoskwinie, kiść wino gron, 2 galaretki truskawkowe.

  • Szarlotka z bezą orzechową

    Składniki: blaszka 24 x 36 cm, 30 dag mąki, jajko, 3 żółtka, łyżka kwaśnej śmietany, 20 dag margaryny, 3 łyżki cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek (waga po obraniu), galaretka cytrynowa, 1/2 łyżeczki żelatyny ew. cukier do smaku. Masa orzechowa: 1/2-3/4 szkl. mleka, 17 dag orzechów mielonych, 30 dag masła, 2 jajka szklanka cukru...

  • ...1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Wsyp obie mąki i proszek. Wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175ºC. Wystudź, przetnij na 2 placki. 2. Jabłka obierz, oczyść, pokrój. Rozgotuj z odrobiną wody. Wsyp galaretkę i mieszaj, aż się rozpuści. Placki przełóż jabłkami. Schłodź. Obie...

  • ...(3/4 szklanki) i ponownie dokładnie wymieszać.     Ciasto wyłożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarą, odstawić na około 15 minut.     Wstawić do nagrzanego piekarnika (180(...), dodać cukier. Ostudzić. Do zminej masy dodać kostkę margaryny i wszystko zmiksować na gładką masę.     Upieczone ciasto przekroić na 3 części. Pierwszą część ciasta posmarować dżemem morelowym...

  • Torcik z bitą śmietaną

    Jajka ubij z cukrem na pianę. Wmieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kawą, a pod koniec dodaj olej. Wszystko wymieszaj. Kwadratową formę (20x20 cm) posmaruj tłuszczem, wysyp mąką i wylej ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160°C 45 minut. Poczekaj aż ostygnie, wyjmij i rozkrój poziomo na 2 części. Śmietankę ubij z cukrem. Dolną część ciasta posmaruj 1/3 bitej...