• Informacje na temat:

    galaretka z królika

Artykuły na temat: galaretka z królika
  • Składniki: 1 polędwiczka z królika i 2 udka królicze, 10 dag surowego boczku wieprzowego, 1 jajko, 2 czerstwe bułeczki, 150 ml mleka, 1 cebula, 10 dag gotowanej szynki (plasterki), sól, 15 dag boczku (plasterki), szczypta gałki muszkatołowej, 2 łyżki posiekanych ziół (natka, trybula, bazylia), 1 łyżeczka ziaren zielonego marynowanego pieprzu, 1/2 op. żelatyny z bulionem, 1 łyżeczka octu...

  • Składniki: 300 g combra z królika, 50 g malin, 50 g borówek, 50 g jeżyn, 200 ml miodu pitnego, 100 ml oliwy, 100 g wywaru jarskiego, 1 owoc granatu, 5 g żelatyny, sól, pieprz.

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    .... Podwieczorek: Galaretka wiśniowa. Kolacja: Kanapka z polędwicą i rukolą. Dzień 3 Śniadanie: Kanapka z chleba gryczanego z pasztetem z królika i cykorią. Herbata ziołowa. Drugie śniadanie: Miks(...) i ryby morskie, - warzywa i owoce - najbezpieczniej rodzime i sezonowe, - źródło probiotyków - naturalny nabiał fermentowany, kiszonki, - chude mięso, np. wołowina, drób, mięso z królika, - zboża...

  • Naturalnie smaczne

    ...i delikatnie wyciśnij z nich sok. Dodaj do niego cukier, sok z cytryny i żelatynę. Wlej do naczynia bądź na małą tackę. Wstaw do lodówki, by galaretka stężała. Polędwicę pokrój w plastry i wyłóż na talerz. Wyjmij galaretkę, pokrój ją w kostkę i łyżeczką połóż na każdym kawałku mięsa. Całość posyp startą czekoladą. Serwuj chłodne. Pamiętaj, że w cieple czekolada i galaretka szybko się rozpuszczą...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    Jej atak bywa niezwykle bolesny. Dlatego lepiej jest go uprzedzić i nie dopuścić do niepotrzebnych cierpień.

  • Kolka - jak jej uniknąć

    Jej atak bywa niezwykle bolesny. Dlatego lepiej jest go uprzedzić i nie dopuścić do niepotrzebnych cierpień.

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    ...dolegliwości, wyeliminujmy go. Nie tykajmy żywności o przekroczonej dacie przydatności do spożycia. Potrzebujemy białka z dobrych źródeł. To kurczak zagrodowy bez skóry, mięso z królika, chuda wołowina...

  • Słodki Dzień Dziecka

    ...do formy Na krem i dekorację: 1/2 l mleka, 25 dag masła lub margaryny, cukier wanilinowy, szklanka cukru, 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, galaretka truskawkowa(...) posmaruj pozostałą masą, posyp pozostałymi wiórkami. Z kakao, kolorowej posypki oraz wisienek zrób wąsy, oczy i nos królika. Tort schładzaj w lodówce minimum 3 godziny. Przygotowanie: 80 minut...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...(1/2 l), - 10 dag gorzkiej czekolady, - 75 dag truskawek, - sok z cytryny, - 1/2 szklanki cukru, - szklanka cukru pudru, - cukier waniliowy, - 1,5 łyżki żelatyny, - galaretka truskawkowa...

  • Luksus na wyciągnięcie ręki

    Nad Teneryfą, największą z Wysp Kanaryjskich, góruje Pico del Teide, najwyższy szczyt w całej Hiszpanii, który przez cały rok pokryty jest śniegiem. W języku pierwotnych mieszkańców wyspy tiner oznaczało górę, ife - śnieg. Stąd proste tłumaczenie: Teneryfa znaczy biała albo śniegowa góra.

Przepisy na temat: galaretka z królika
  • Słoiczek pełen smaku

    Sposób przygotowania 1. Pasztet: mięso, wątróbkę i boczek oczyść, umyj i osusz. Mięso z królika możesz zastąpić drobiem, a wątróbkę cielęcą - drobiową. Wszystko pokrój na równe kawałki, wymieszaj(...) st. przez 60 minut. Ostudź.  4. Galaretka: podgrzej sok z octem. Wymieszaj z żelatyną, a gdy zacznie tężeć, wylej ją na pasztet w słoikach. Schłodź do zastygnięcia. Trzymaj w lodówce.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., by galaretka lekko stężała. Marchewki i paprykę pokrój, osącz groszek. Zimną wodą opłucz 4 filiżanki. Na dno każdej wlej trochę tężejącej galaretki. Zastudź. Na przemian układaj na niej połówki jajek(...) pół. Żelatynę zalej 1/2 szkl. bulionu. Gdy spęcznieje, ustaw na małym ogniu i rozpuść. Wymieszaj z resztą bulionu. Dopraw. Odstaw, by galaretka lekko stężała. Marchewki i paprykę pokrój w kostkę. Osącz...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...(1/2 l), - 10 dag gorzkiej czekolady, - 75 dag truskawek, - sok z cytryny, - 1/2 szklanki cukru, - szklanka cukru pudru, - cukier waniliowy, - 1,5 łyżki żelatyny, - galaretka truskawkowa...