• Informacje na temat:

    gołabki z kasza i grochem

Artykuły na temat: gołabki z kasza i grochem
  • Gołąbki z grochem

    Składniki na 6 porcji: • 1 mała główka białej kapusty • 15 dag pęczaku • 30 dag łuskanego grochu • 2 łyżki oliwy • 2 cebule • sól • świeżo mielony pieprz • majeranek • 1,5 szklanki wywaru warzywnego • cukier • 1 łyżka masła • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 łyżeczka mąki.

  • Kaszę i groch ugotuj do miękkości w osobnych garnkach. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Połącz z grochem i kaszą, przypraw. Kapustę włoską sparz wrzątkiem, kolejno zdejmij liście. Na każdym ułóż farsz, ciasno zwiń. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym (każdą warstwę skrop olejem i maggi, posyp przyprawą warzywną). Zapiekaj ok. 10 minut w temp. 200°C. Przepis przysłała...

  • Składniki na 10 porcji: 30 dag grochu, 15 dag kaszy pęczak, 1 cebula, olej, 1 mała kapusta, 3 szklanki bulionu z kostki, po 1 łyżce masła i mąki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, cukier, majeranek, koperek.

  • Składniki ● 15 dag grochu ● 30 dag kaszy pęczak ● cebula ● olej ● kapusta włoska ● majeranek ● 3 szkl. bulionu ● sól, pieprz. Przygotowanie 70 min ✔ Porcja 230 kcal ✔ Przepis na 10 porcji.

  • Wigilia w wydaniu wegetariańskim i wegańskim

    Nie trzeba rezygnować z tradycji i wprowadzać do wigilijnego menu tofu czy kotletów sojowych, by – zgodnie z własnymi przekonaniami - obchodzić święta przy wspólnym stole z tymi, którzy wyznają inne zasady. Wieczerza wigilijna to raj dla wegetarian i szerokie pole do popisu dla wegan.

  • Zdrowa dieta makrobiotczna

    To doskonała kuracja dla osób, które chcą oczyścić organizm i poczuć się lekko. Wypróbuj ją już dziś - reguły są bardzo proste.

Przepisy na temat: gołabki z kasza i grochem
  • Dania z kapustą i grochem

    .... Zalej bulionem. Dodaj listki laurowe i ziele angielskie. Duś pod przykryciem 60 minut.  Bigos z grochem Sposób przygotowania 1. Groch opłucz. Przełóż do garnka, zalej wodą, odstaw na noc(...) z grochem przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru oraz suszonym majerankiem. Gotuj jeszcze 15 minut. Od czasu do czasu mieszaj, aby potrawa nie przywarła do dna garnka. Udekoruj rozmarynem.