• Informacje na temat:

    gotowa masa krówkowa

Artykuły na temat: gotowa masa krówkowa
  • Biszkopt z kremem  i masą krówkową

    Składniki: 4 jaja, 3 żółtka, cukier, spiryt., 6 łyżek mąki, proszek do piecz., po 1/2 l mleka i kremówki, mą ka ziemniacz., cukier waniliowy, żelatyna, 30 dag masła, krakersy, masa krówkowa, migdały, aromat...

  • Orzechowy mazurek z masą krówkową

    Czas przygotowania: 45 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 370 kcal. Cena porcji: 1,30 zł 1. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj szczyptę soli oraz pokrojone na kawałki zimne masło. Składniki siekaj nożem, aż powstaną grudki. Następnie dodaj żółtka, orzechy, cukier puder i cukier waniliowy. Szybko rękoma zagnieć ciasto (gdyby było zbyt gęste, dodaj 1–2 łyżki bardzo zimnej wody lub kwaśnej...

  • ...wymieszaj. 2. Przygotowane ciasto równomiernie rozsmaruj na dużej prostokątnej blasze wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. 3. Jeszcze ciepły...

  • Składniki Spód: 1 i 1/4 szklanki mąki, 2 żółtka, 12 dag masła, 3 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 20 dag gorzkiej czekolady, puszka skondensowanego mleka słodzonego lub puszka gotowej masy krówkowej, garść orzechów włoskich Polewa: 6 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 8 dag masła, 3 łyżki wody...

  • ...1. Wodę zagotuj z masłem oraz szczyptą soli. Wsyp mąkę. Energicznie mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje i zbije się w kulę. Wtedy garnek z zaparzoną masą zdejmij z ognia, studź 10-15 minut. Następnie wbij do masy jedno jajko. Utrzyj mikserem na gładko i odstaw do całkowitego wystudzenia. 2. Zimną masę utrzyj z pozostałymi jajkami. Blachę przykryj...

  • Ciasto: ●300 g mąki ●1/2 kostki zimnego masła ●3 żółtka ●3 łyżki cukru ●1/4 łyżeczki soli. Wierzch: ●puszka masy krówkowej ●szklanka orzechów włoskich, posiekanych ●1/2 czekolady na gałązki ●gotowy krem, bita śmietana i wiórki kokosowe na bazie (możesz zrobić je z migdałów).

  • Składniki na 40 sztuk: ptysie: 25 dag mąki orkiszowej jasnej, 250 ml wody, 10 dag masła, 8 jajek, 1/2 łyżeczki soli. Lukier kajmakowy: 1 szkl. cukru pudru, 3 łyżki gorącej wody, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, 3 łyżki gotowej masy krówkowej, karmel do dekoracji.

  • Składniki: 2,5 szkl. mleka, 2 budynie waniliowe (bez cukru), łyżka likieru cytrynowego (dowolnie), łyżka miodu, 3 łyżki gotowej masy krówkowej, dżem z czarnych porzeczek, kolorowa posypka

  • Przygotowanie: Puszki z masą krówkową podgrzej. Budynie ugotuj na mleku. Ostudź. Zmiksuj z margaryną. Warstwę herbatników ułóż w formie, posmaruj masą krówkową, na niej rozsmaruj pół masy budyniowej. Ułóż herbatniki, posmaruj masą krówkową. Na niej rozsmaruj resztę masy budyniowej. Ułóż herbatniki, posmaruj masą krówkową. Śmietanę ubij z zagęstnikiem do śmietany. Żelatynę namocz, rozpuść...

  • Ciasto: 25 dag masła, 40 dag mąki krupczatki, 4 żółtka, 10 dag cukru, 4 łyżki mleka, łyżeczka proszku do piecz., aro mat waniliowy. Wierzch: puszka masy krówkowej o smaku orzechowym, 25 dag powideł śliwkowych, 10 dag posiekanych orzechów włoskich, dowolne dekoracje.

Przepisy na temat: gotowa masa krówkowa
  • Mazurek

    Składniki: Ciasto: ●300 g mąki ●1/2 kostki zimnego masła ●3 żółtka ●3 łyżki cukru ●1/4 łyżeczki soli Wierzch: ●puszka masy krówkowej ●szklanka orzechów włoskich, posiekanych ●1/2 czekolady na gałązki ●gotowy krem, bita śmietana i wiórki kokosowe na bazie (możesz zrobić je z migdałów) Przygotowanie: 1. Składniki ciasta posiekaj, szybko zagnieć. Włóż w folii na 1/2 godz. do lodówki...