• Informacje na temat:

    gotowanie ciasto z ananasem

Artykuły na temat: gotowanie ciasto z ananasem
  • Składniki: 2 opakowania „Delicji", galaretka owocowa, puszka ananasów, 3 szklanki mleka, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 6 żółtek, 30 dag cukru, sok z cytryny, kieliszek wódki, po 10 dag rodzynek i płatków migdałowych, 2 łyżki kakao, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 2 kostki masła (82 proc. tłuszczu).

  • Składniki: Ciasto: tabliczka czekolady, 1/4 kostki masła, 5 jajek, 15 dag cukru, 15 dag mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: plastry ananasa, 12 dag cukru, szklanka mleka, budyń waniliowy, kostka masła. Wykończenie: śmietana kremówka, 100 g marcepana, cukier puder, granat, kiwi lub inne owoce.

  • Gotowanie jest seksowne

    Kiedyś Miss Polonia i najseksowniejsza rzeczniczka rządu w historii trzeciej RP, dziś od wielkiego świata woli zacisze swojej kuchni, w której uczy Polaków gotować. Mówi "stop" drastycznym dietom, chwali tłuszcz i przekonuje, że gotowanie jest niezwykle intymnym zajęciem. Nam Ewa Wachowicz opowiada o swoich ulubionych potrawach.

  • Przygotowanie: Ubij białka z solą, dodaj cukier, żółtka, wsyp mąkę z proszkiem. Piecz biszkopt 20 min. w temp. 180°C . Ostudź, przekrój na 2 placki. Masa: kiwi obierz, pokrój w kostkę. Zalej wodą(...). Udekoruj melisą, żurawiną, ananasami. Zalej 2 galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wrzątku. Porcje 15, Przygotowanie 80 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 420 kcal Przepis przysłała...

  • Składniki Spód: • 2 szklanki cukru • pół szklanki wody • 6 dag masła • puszka ananasów w plastrach; Ciasto: • 1,5 szklanki mąki pszennej • 6 łyżek mąki tortowej • 6 łyżek zmielonych migdałów • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/3 łyżeczki soli • szklanka cukru • 20 dag masła • 4 jajka • pół zapachu waniliowego • 3/4 szklanki śmietany 18%

  • Przygotowanie: 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Mieszamy z przesianą mąką i wiórkami kokosowymi. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 8 min w 200°C. 2. Ciasto francuskie dzielimy na pół, wałkujemy na dwa płaty o wielkości blachy. Pieczemy je na złoty kolor w piekarniku o temperaturze 200°C. 3. Z budyniu, mleka i cukru...

  • Ananasek na kaszce bez pieczenia

    Przygotowanie 30 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 12-14 porcji. 1. Blaszkę wykładam folią aluminiową lub papierem do pieczenia i układam biszkopty. Mleko gotuję, dodaję kaszę(...) według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wylewam na wierzch ciasta. Wstawiam ciasto do lodówki. Ciasto można jeść od razu, ale lepiej trochę poczekać, żeby biszkopty zmiękły. Aneta Palka ze...

  • Ciasto: 4 jajka, 2 i pół szklanki mąki, 3/4 szklanki oleju, szklanka cukru, 3/4 szklanki szampana, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, aromat waniliowy. Nadzienie: 5 żółtek, 6 łyżek cukru, półtorej szklanki mleka, pół szklanki białego słodkiego wina, 2 łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, aromat waniliowy, 15 dag masła, ananas do dekoracji.

  • Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, a następnie po jednym żółtku. No koniec dodaj w kilku partiach suche składniki, delikatnie mieszając łyżką. ¼ ciasta przelej do tortownicy o średnicy 18 cm a pozostałe ciasto do tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz ok. 30 min w temperaturze 180°C. Przekrój wzdłuż na 3 blaty...

  • Przygotowanie: Jajka rozbij. Białka ubij, dosypując cukier waniliowy i 50 g zwykłego cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż pergaminem i rozsmaruj ciasto. Piecz w 175°C przez 15 minut. Biszkopt wyjmij z formy i wystudź. Ananas obierz, wytnij twardy środek, odkrój kilka plasterków do dekoracji i włóż je...

Przepisy na temat: gotowanie ciasto z ananasem
  • Łatwe paszteciki z ciasta francuskiego

    ...włoskiego 1 jajko 2 łyżki mleka Przygotowanie: Cebule i ananasa pokroić. Keczup z ananasem umieścić w rondelku. Doprawić solą, pieprzem i chili. Gotować na małym ogniu 6-8 minut. Pod koniec dodać połowę cebuli. Jeszcze raz doprawić i ostudzić. Ciasto rozmrozić. Czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Mięso wyrobić z koprem, czosnkiem i pozostałą cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Jajko roztrzepać...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...delikatnie wmieszaj tę masę do mąki. Działając szybko, rozdziel ciasto do wyłożonych papilotkami wgłębień w formie. Piecz babeczki na środkowej półce piekarnika przez 16-18 minut, aż nabiorą...

  • Ciasto z bakaliami.

  • Pory w cieście francuskim

    Pyszne ciasto z porami i szynką podawane na gorąco.

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...waniliowego, - 450 g śmietany, - 2 łyżki siekanych pistacji, - 6 pomadek marcepanowych, - 1 marcepanowy królik Przygotowanie: Białka z trzema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli ubić na sztywną(...) Przygotowanie: Kawę zmieszać z 3 łyżkami wrzątku. Figi pokroić na cząstki, łyżeczką wybrać miąższ. Wymieszać razem: twarożek, Mascarpone, cukier waniliowy, cukier i rozpuszczoną kawę. Dodać Giotto i miąższ fig...

  • Muffiny z kremem waniliowym

    Ciasto: 4 jajka 2 i pół szklanki mąki 3/4 szklanki oleju szklanka cukru 3/4 szklanki szampana 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Nadzienie: 5 żółtek 6 łyżek cukru półtorej szklanki mleka pół szklanki białego słodkiego wina 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej aromat waniliowy 15 dag masła ananas do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto: białka ubij...

  • Lekkie pizze Hawaii

    ...), - mąka do podsypywania Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie. Wkruszyć drożdże, dolać 100 ml letniej wody, dodać szczyptę cukru i zagnieść ciasto. Przykryć i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Następnie dolać jeszcze 100 ml ciepłej wody, pół łyżeczki soli, olej i wyrobić na gładkie ciasto przy pomocy robota kuchennego. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut...

  • Śniadaniowe rewolucje

    ...masy przelewającej się między palcami. Powoli wlewaj ostudzone sklarowane masło. Wyrób ciasto do momentu wchłonięcia masła, potem podsypuj mąką i dalej wyrabiaj przez 10 minut. Odstaw je na godzinę do...