• Informacje na temat:

    gotowanie fasoli szparagowej mrożonej

Artykuły na temat: gotowanie fasoli szparagowej mrożonej
  • Barszcz ukraiński  na szynce wieprzowej

    Składniki: 10 dag białej fasoli, pieprz,40 dag szynki bez kości, 2 liście laurowe, ziele angiel. 4 buraki, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka,3 ziemniaki, 15 dag mrożonej fasolki szparagowej, czosnek, przecier pomidorowy, cytryna, olej, 3 łyżki śmietany 22 proc.

  • Składniki na 8 porcji: 1 op. mrożonego francuskiego ciasta, 30 dag zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona), 2 pomidory, 2 dymki, 40 dag pieczonego schabu, 20 dag żółtego sera, 2 ząbki czosnku, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 80 dag wołowiny z łopatki lub udźca, sól, tłuczony czarny pieprz, 10 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej, 20 dag białej fasoli pasteryzowanej, 2 ząbki czosnku, gałązka tymianku, łyżeczka wegety, 5 łyżek oleju, łyżka mąki, 1 pęczek młodej marchwi, tymianek do dekoracji, 2 łyżki masła.

  • Składniki: pół kg mielonego mięsa wieprzowego, mały kalafior, 30 dag mrożonej fasolki szparagowej, 30 dag brukselki (również może być mrożona), pietruszka, 2 marchewki, pół pora, słoiczek koncentratu pomidorowego, słoik leczo pieczarkowego, puszka czerwonej fasoli, 4 ziemniaki, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Składniki na 4 porcje: 15 dag suchej ciecierzycy, 20 dag podsuszanej kiełbasy, 1/2 puszki groszku, po 4 łyżki czerwonej i białej fasoli z puszki, 10 dag mrożonej fasolki szparagowej, 15 dag żółtego sera, 1 czerwona papryka, 10 łyżek gotowego sosu chili (może być też pikantny keczup), 10 łyżek oleju, kilka gałązek natki pietruszki, po kilka listków różnych sałat, sól.

  • Ciasto: szklanka mąki, jajko, łyżka śmietany 18-proc., 8 dag margaryny. Nadzienie: szklanka czerwonej soczewicy, 35 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej, 15 dag kiełbasy, 17 dag śmietany 22-proc., jajko, 10 dag żółtego sera (gouda, ementaler), sól, pieprz.

  • Kolorowe sałatki na letnie obiady

    Z fasolką, kaszą i serem Składniki: -10 dag ugotowanej fasolki szparagowej, - szklanka ugotowanej kaszy pęczak, - opakowanie serka tofu naturalnego...

  • Dieta DASH

    ...g brokułów lub fasolki szparagowej gotowanej na parze, szklanka soku z warzyw. Podwieczorek: koktajl z maślanki, jednego banana z łyżką orzechów lub siemienia lnianego. Kolacja: 100 g chudego twarożku...

  • Szybka odnowa na diecie zasadowej

    ...talerzykiem, aby nie wystawały ponad wodę. Przykryj ściereczką. Po 4-5 dniach zakwas będzie gotowy. Zlej go do butelek lub słoików i wstaw do lodówki. Będzie dobry przez tydzień. Przygotowanie do wiosny...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...ukraiński Składniki na 3-4 porcje: 6 buraków, 15 dag fasolki szparagowej, 4-5 ziemniaków, 2 marchewki, 1 litr bulionu, 1 pietruszka, 1 puszka białej fasoli, 1 por, listki laurowe, ziele angielskie(...) meksykańska z fasolą Składniki na 4-5 porcji: 40 dag wołowiny, 1 cebula, 1 i 1/2 litra wywaru, 2 ząbki czosnku, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, 4 ziemniaki, 2 marchewki, 2-3 łyżki koncentratu...

Przepisy na temat: gotowanie fasoli szparagowej mrożonej
  • ...40 dag chudej szynki (najlepiej formowanej z indyka), puszka minikolb kukurydzy, 20 dag mrożonych minimarchewek, po 15 dag fasolki szparagowej zielonej i żółtej, 2 szklanki bulionu jarzynowego ( może być z kostki), 2 łyżki żelatyny, kilka gałązek natki pietruszki, sól, biały pieprz...

  • Składniki: 8 ośmiorniczek "baby", 2 krewetki black tiger, 8 krewetek obranych, 1 kalmar tuba, 4 małże w muszli, 10 dkg łososia, 30 dkg ryżu złotego ugotowanego, filiżanka fasoli szparagowej, filiżanka kukurydzy mrożonej, filiżanka marchewki karotki, 10 ząbków czosnku, 2 łyżeczki vegety, łyżeczka masła, 6 liści sałaty dekoracyjnej, 100 ml białego wina, łyżka mąki, olej do smażenia...

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Z fasolką, kaszą i serem -10 dag ugotowanej fasolki szparagowej -szkl. ugotowanej kaszy pęczak -op. serka tofu  naturalnego (ok. 20 dag) -1/2 op. sera tofu pleśniowego lub wędzonego -papryka(...). Dopraw do smaku sosem sojowym i przyprawami. - Nałóż sałatkę do salaterek. Wierzch każdej porcji posyp kiełkami fasoli i podaj. Z młodymi ziemniakami -80 dag małych młodych ziemniaków...