• Informacje na temat:

    gotowanie kapusta pekińska

Artykuły na temat: gotowanie kapusta pekińska
  • Składniki na 4 porcje: 8 plasterków szynki miodowej, 15 dag ryżu, 8 liści kapusty pekińskiej, 1 pęczek natki, 20 dag kremowego twarożku, 2 łyżki oleju, 1 szkl. bulionu warzywnego, 1 puszka pomidorów, szczypta cukru, pieprz, sól

  • Gołąbki z kapusty  pekińskiej

    Monika Gorowa ze Świebodzina Przygotowanie 90 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 15 porcji 1 Kapustę obieram z liści, wykrawam z nich grubsze części i pojedynczo zanurzam we wrzątku, by lekko zmiękły. Odkładam na sito. 2 Mięso przyprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami. Dodaję jajko...

  • W naszej kuchni stanowi główny składnik surówek i sałatek, chociaż dopiero po ugotowaniu albo zesmażeniu kapusta ta wydobywa swój naturalny słodkawy smak.

  • Składniki: główka kapusty pekińskiej, 10 dag ryżu, 45 dag mielonego indyka, cebula, 2 łyżki smalcu, majeranek, sól, pieprz, 700 ml bulionu warzywnego, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego.

  • Składniki na 4 porcje: 1 średniej wielkości cebula, 2 łyżki oleju, sól, 15 dag czerwonej soczewicy, 350 ml warzywnego bulionu (z kostki), 8 dużych liści kapusty pekińskiej, 1 op. (45 dag) kulek ziemniaczanych lub frytek, 12,5 dag tofu, 2-3 gałązki kolendry, 2 szczypty przyprawy curry, 8 źdźbeł szczypiorku.

  • Składniki ✓ bakłażan ✓ 100 g kapusty pekińskiej ✓ 100 g świeżego ananasa ✓ łyżka oleju arachidowego ✓ sól morska ✓ 100 g pomidorów z puszki ✓ papryczka chilli ✓ ząbek czosnku ✓ plasterek świeżego imbiru

  • Sałatka z "pekińskiej" - w 25 minut

    Składniki na 6 porcji: - średnia kapusta pekińska, - ogórek zielony, - 2 pomidory, - papryka, - sos czosnkowy Przygotowanie: Kapustę pokroić...

  • 5 niezwykłych właściwości zdrowotnych kapusty

    Kapusta, o czym mało kto wie, zajmuje czołowe miejsce wśród produktów, które nas leczą.

  • Sałatka z "pekińskiej" - w 25 minut

    Składniki na 6 porcji: - kapusta pekińska średniej wielkości, - ogórek zielony, - 2 pomidory, - papryka, - sos czosnkowy Przygotowanie: Kapustę pokroić w paski. Ogórek obrać, pokroić w półksiężyce. Pomidory i paprykę w grubą kostkę. Składniki wymieszać, polać sosem. Czas przygotowania 25 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas...

  • Składniki na 6 porcji: 1,5 l wywaru mięsnego, pół małej główki kapusty pekińskiej, 10 dag grzybków mun, pęczek dymki , 20 dag mielonego mięsa wołowego, jajko, ząbek czosnku, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka oleju, sól, pieprz

Przepisy na temat: gotowanie kapusta pekińska
  • Sałatka z "pekińskiej"

    Składniki na 6 porcji: - kapusta pekińska średniej wielkości, - ogórek zielony, - 2 pomidory, - papryka, - sos czosnkowy Przygotowanie: Kapustę pokroić w paski. Ogórek obrać, pokroić w półksiężyce. Pomidory i paprykę w grubą kostkę. Składniki wymieszać, polać sosem. Czas przygotowania 25 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas...

  • Zupa orientalna z mięsnymi kuleczkami

    Składniki: - 1,5 lt. wywaru mięsnego, - 1/2 malej główki kapusty pekińskiej, - 10 dag grzybów shitake lub pieczarek, - 1 pęczek dymki, - 20 dag mielonego mięsa wołowego, - 1 jajko, - 1 ząbek czosnku, - 1 łyżeczka sosu sojowego, - 1 łyżka oleju, - sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę pekińską poszatkować. Do mięsa mielonego dodać jajko, sos sojowy, zmiażdżony ząbek czosnku i dokładnie...

  • Składniki: nieduża kapusta pekińska, puszka tuńczyka, puszka kukurydzy,świeży ogórek, pomidor, jogurt naturalny, sól, pieprz.

  • Składniki: dwie piersi z kurczaka, 3 cebulki, 5-6 ogórków, papryka konserwowa, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, majonez, keczup, kapusta pekińska.

  • Sałatka azjatycka z minikolbami kukurydzy

    Sposób przygotowania 1. W rondlu o grubym dnie zagotuj 4 szkl. lekko osolonej wody  z 1 łyżką oleju. Na wrzątek wsyp ryż, przemieszaj, a następnie zmniejsz...

  • Mandarynki w pysznej sałatce

    ...z kurczaka 1 nieduża kapusta pekińska 1 puszka mandarynek z puszki (np. mandarynki marki Sandra) 1 nieduży pęczek szczypiorku garść prażonych migdałów 2 łyżki sosu sojowego odrobina oleju Dressing: 1 łyżka sosu sojowego odrobina soku z puszki po mandarynkach 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu...

  • Ramen – egzotyczny i sycący przysmak na jesienną chandrę

    ..., chow mein , opcjonalne także soba . Na tle innych japońskich zup ramen wyróżnia się tym, że zawiera mięso, a nie jedynie ryby i warzywa. Jakie dodatki najczęściej dodawane są do ramenu? Kapusta pekińska(...) miseczek z makaronem tuż przed wlaniem wywaru, dzięki czemu są one chrupkie i zachowują dużo cennych składników odżywczych. Ugotowanie domowego ramenu wcale nie jest zadaniem trudnym, jeśli na...

  • Zupa z kurczakiem i imbirem

    Przygotowanie: Zagotować litr wody. Do wrzątku włożyć pierś z kurczaka, jedną marchewkę, obrany imbir, chilli i gotować na małym ogniu pół godziny. Kapelusze grzybów ponacinać na krzyż. Paprykę pociąć...

  • Jarska patelnia

    Składniki na 4 porcje: - 1 kapusta pekińska, 1 czerwona papryka, 1 cebula, suszone oregano, - 2 łyżki oleju (najlepiej sojowego), - 10 dag czerwonej soczewicy, - szklanka bulionu, 10 dag kiełków fasoli, - 3 łyżki łuskanych pestek dyni. Przyrządzanie: Kapustę opłukać. Pokroić w kostkę. Oczyścić paprykę, pociąć w paseczki. Cebulę posiekać. Na oleju udusić cebulę i paprykę. Dodać kapustę...

  • Sałatki i surówki

    Propozycje niskokalorycznych sałatek i surówek