• Informacje na temat:

    gotuje zupa pieczarkowa

Artykuły na temat: gotuje zupa pieczarkowa
  • Składniki: po 50 dag wieprzowiny i wołowiny, 30 dag pieczarek, cebula, 3 kolorowe papryki, marchewka, pietruszka, po puszce groszku i kukurydzy, 3-4 ziemniaki, sól, pieprz, czosnek, papryka, majeranek, maggi, ziele angielskie, listek laurowy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, wołowa kostka bulionowa, olej, mąka

  • Składniki: czerwona papryka, duża cebula, 35 dag pieczarek, 10 dag zielonego groszku (może być mrożony), 2-3 łyżki masła, 1 litr wywaru z drobiu, 2 żółtka, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 150 ml śmietany 18-proc., 3 łyżki wytrawnego czerwonego wina, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

  • Składniki: pół kg pieczarek l pierś kurczaka, 1 litr bulionu grzybowego, 10 dag mąki, pół szklanki śmietany kremówki , 3 jajka, pęczek natki, łyżka masła, 10 dag startego sera żółtego, 25 dag czerstwej bułki, ząbek czosnku, sól, pieprz

  • 50 dag pieczarek, 1 cebula, 1 łyżka masła, 2 duże ziemniaki, 6 szklanek bulionu warzywnego albo drobiowego (może być domowy lub z kostki), 15 dag śmietany 18 proc., sól, biały pieprz, mielona gałka muszkatołowa.

  • Zupa pieczarkowa

    Składniki na 6 porcji: • 30 dag piersi z indyka • 25 dag pieczarek • 1 i 1/2 l wody • 15 dag ryżu • pół pęczka dymki • 1 szklanka śmietanki 30% • 1 łyżka mąki • 3 łyżki parmezanu • 2 łyżki masła • 2 łyżki oleju • sól • pieprz.

  • Zupa pieczarkowa zabielana

    Składniki 4 porcje: 2 marchewki, 1 pietruszka, 4 duże ziemniaki, mąka, 1/2 małego pora, sól, pieprz, 50 dag pieczarek, 1 l bulionu warzywnego, 2 łyżki masła , pół szklanki kwaśnej śmietany, kilka gałązek natki.

  • Składniki na 4 porcje: • 1 pęczek włoszczyzny • 40 dag łopatki • 30 dag pieczarek • 10 dag grubego makaronu • 4 łyżki śmietany 18% • 1 płaska łyżeczka mąki • 2 łyżki oleju • 2 łyżki posiekanej natki • sok z 1 cytryny • tymianek • 1 listek laurowy • po kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu • sól • mielony pieprz.

  • Zupa leśno-pieczarkowa

    Składniki: ok. 500 g grzybów leśnych i pieczarek ●ok. pół szklanki śmietany 18 proc. ●cebula ●2 ząbki czosnku ●ok. 6 szklanek bulionu ●sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, natka ●masło.

  • Zupa pieczarkowa

    Składniki na 6 porcji: • 1 duży pęczek włoszczyzny (bez kapusty) • 40 dag wołowej łopatki • 30 dag pieczarek • 10 dag makaronu kokardki • 3-4 łyżki śmietany 18% • 1 płaska łyżeczka mąki • 2 łyżki oleju • 2 łyżki posiekanej natki • sok z cytryny • tymianek • 1 listek laurowy • po kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu • sól • mielony pieprz • kilka gałązek świeżych ziół

  • Składniki na 6 porcji: Pół opakowania mrożonej włoszczyzny, pieprz, 30 dag pieczarek, masło, sól, 1 l rosołu, liść laurowy, 1 łyżka mąki, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, natka, cukier, sok z cytryny, 10 dag makaronu świderki.

Przepisy na temat: gotuje zupa pieczarkowa
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - przysłała Andzia

    40 dkg pieczarek; cebula; 6 łyżek masła; 4 szklanki bulionu z kostki; 300 ml śmietany; natka; 4 kromki chleba; 2 łyżki startego żółtego sera; sok z 1/2 cytryny; sól; gałka muszkatołowa

  • Czy znasz makaron z cukinii?

    ...ziemniaki. Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną. Wyjmujemy przyprawy, a zupę miksujemy. Doprawiamy zupę solą i sosem sojowym, sokiem z cytryny i tymiankiem. Podajemy z makaronem z cukinii i posiekanym...

  • PRL od kuchni: zalewajka, paprykarz i zimne nóżki

    Zupa zalewajka, paprykarz, zimne nóżki, bułka i zapiekanka z pieczarkami - takie były smaki oferowane w PRL. A na deser - woda sodowa...

  • Szwajcarskie smaki

    ...zupa minestrone i różne rodzaje risotto. Słodkowodne ryby, drób, wołowina i dziczyzna przyrządzane są na wiele sposobów, a szwajcarscy kucharze nie bez powodu cieszą się międzynarodową sławą. Z dań...