• Informacje na temat:

    graham orkiszowy na zakwasie

Artykuły na temat: graham orkiszowy na zakwasie
  • Chleb chlebowi nierówny...

    ...krojeniu. Pieczywo paczkowane ma co prawda długi termin przydatności do spożycia, ale zawiera dużo konserwantów. Chleb razowy, graham, orkiszowy Jest pieczony z mąki razowej, z jednorazowego mielenia(...), np. żytnia razowa 2000, pytlowa 720, pszenna chlebowa 850 i 750. Dobry chleb musi przez określony czas rosnąć na drożdżach lub na zakwasie. Po upieczeniu jest ciężki, lekko wilgotny, zwarty, dość...

  • Pieczywo dla zdrowia

    Wybieraj chleb na naturalnym zakwasie Upieczony z mąki żytniej lub pszenno-żytniej z pełnego przemiału, chleb ten jest bogaty w błonnik, mikroelementy i witaminy. Dzięki zakwasowi działa niemal jak lek. Zawiera bowiem pożyteczne dla przewodu pokarmowego bakterie kwasu mlekowego, hamujące rozwój grzybów candida albicans, bakterii gnilnych i gronkowców. Jedzenie chleba na zakwasie zapobiega...

  • Dieta odkwaszająca

    ...jedz białego pieczywa, szczególnie miękkich bułeczek ze spulchniaczami - zastąp je chlebem typu graham lub żytnim na zakwasie, który wymusza długie żucie, co eliminuje jego działanie kwasotwórcze...