• Informacje na temat:

    grzyby mrożone potrawy

Artykuły na temat: grzyby mrożone potrawy
  • Proste potrawy na wigilijną wieczerzę

    Postne potrawy ze wschodnich krańców Polski i Wileńszczyzny.

  • Moje potrawy nie są wyszukane, ale zawsze z pomysłem wykonane. Zdrowe i smaczne. Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry...

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 15 dag zielonej fasolki szparagowej (może być też mrożona), 15 dag pieczarek, 3-4 dymki, 3 łyżki oliwy, 15 dag mrożonego zielonego groszku, ok. 1/2 łyżeczki kurkumy, 600 ml bulionu warzywnego, sól, czarny pieprz, oregano.

  • Nie martw się o zapas

    W grudniu kupujemy najwięcej jedzenia, licząc, że potrawy przygotowane na Boże Narodzenie zostaną na później i przedłużą świąteczny klimat. Jednak statystyki wskazują: marnujemy coraz więcej żywności. Jak uniknąć strat? Wystarczy ja dobrze przechowywać, przekonują eksperci. Skorzystają na tym twój budżet i zdrowie.

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Roladki z serem na jarzynce

    ...spiąć). 2. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić. Kurki rozmrozić (jeśli używamy pieczarek też pokroić). Rozgrzać lekko masło. Zeszklić por, dodać kawałki bakłażana i papryki oraz grzyby. Całość smażyć(...) minut. Nasza rada Do tej potrawy najlepiej będzie pasować ugotowany na sypko ryż z dodatkiem kurkumy lub szerokie wstążki makaronowe.

  • Pieróg obfitości

    Szukasz pomysłu na wigilijne potrawy? Spróbuj pierogów z soczewicą, gryką lub lekko obgotowaną białą kapustą.

  • Wigilijna wieczerza

    Postne potrawy ze wschodnich krańców Polski i Wileńszczyzny.

  • Świąteczny kulebiak z kapustą

    ...liść laurowy: 2 sztuki pieprz jajko suszone grzyby: 5 dag mrożone ciasto francuskie: 30 dag mielony jałowiec ziele angielskie: 4-5 ziarenek Przygotowanie: Grzyby zalać 1/2 l wody, odstawić(...) oleju. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, przyprawić, smażyć jeszcze przez chwilę. Kapustę zdjąć z ognia, wyjąć listki laurowe. Dodać grzyby z cebulą, wymieszać, przyprawić jałowcem, solą i pieprzem...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...zupy czy pyzy mrożone - zresztą dobrej jakości w porównaniu z produktami, które weszły na rynek w latach 90-tych. Minęła dekada i sposób jedzenia się zmienił - przyszły mody żywieniowe, różne(...) polską, niech gotuje tak, jak mu dyktują jego smak i potrzeby. W mojej książce umieściłam potrawy z różnych stron świata, bo przewijają się w moim jadłospisie przez cały rok. Lubię smaki polskie...

Przepisy na temat: grzyby mrożone potrawy
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...:  ●8 jajek ugotowanych na twardo ●pietruszka ●szkl. mrożonej fasolki ●marchew ●8 ziemniaków ●4 łyżki mąki ●6 dag masła ●śmietana do zup ●pęczek natki ●cytryna ●bulion ●sól, pieprz Sposób(...) ●500 ml gotowego zakwasu na żurek (żytniego) ●2 łyżki susz. grzybów ●włoszczyzna ● ząbek czosnku ● 25 dag ziemniaków ● 4 małe kiełbaski ● 5 dag słoniny ●ew. sól Sposób przygotowania: Grzyby namocz...

  • Jak grzyby, to po deszczu

    ...i smaż je na dużym ogniu, aż się zarumienią (ok. 7 minut). Dodaj rozmaryn, zalej winem, zmniejsz ogień i zostaw do odparowania. Grzyby przełóż na nagrzany półmisek, posyp cienkimi plastrami parmezanu (krojonymi łopatką do sera), pieprzem, i solą. Udekoruj potrawę rozmarynem. Jeśli pokroisz kapelusze w paski i usmażysz je na dużej patelni, uzyskasz chrupiącą wersję potrawy. Straż podgrzybkowa...

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ...przepisy na rodzime potrawy w nowoczesnej odsłonie. Wśród jej propozycji nie mogło zabraknąć pierogów, obowiązkowego dania w świątecznym menu. I tak Bosacka proponuje: pierogi z kaczką i sosem żurawinowym(...) studzimy. Grzyby zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości przez ok. 25 min. Pod koniec gotowania dodajemy suszone śliwki. Następnie studzimy je i odsączamy. Tak przygotowaną masę grzybowo-śliwkową...

  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    Francisco, równolegle kończąc "The California Culinary Academy". Doświadczenie zdobył także w tak ekskluzywnych miejscach, jak np. Napa Valley czy Palo Alto, tworząc potrawy z wyszukanych składników dla(...): Teach & Taste, podczas których pod okiem Szefa Kuchni - Patricka Hanna przygotowywane są mniej skomplikowane potrawy tex-mex, które na koniec są spożywane przez samych jej uczestników oraz Mix...