• Informacje na temat:

    gulasz wieprzowy

Artykuły na temat: gulasz wieprzowy
  • Składniki na 4 porcje: 80 dag łopatki wieprzowej, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka,  2 duże pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2-3 łodygi selera naciowego, 2 łyżki musztardy, 100 ml czerwonego wina, 2 szklanki bulionu, 1 łyżka mąki, 1 mały pojemniczek śmietany 18%, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, chili, tymianek, 1 paczka makaronu świderki, 1 pęczek dymki.

  • Składniki na 4 porcje: 1 mała główka młodej kapusty, 60 dag pieczonej wieprzowiny, 2 cebule, 70 dag małych młodych ziemniaków, 2 pomidory, 1 czerwona papryka, 1/2 pęczka natki pietruszki, 300 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki mąki pszennej, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, ostra mielona papryka

  • Składniki na 4-5 porcji: 70 dag mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 15 dag pieczarek, po ½ strąka papryki czerwonej, zielonej, żółtej, ½-¾ l bulionu warzywnego, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, olej do smażenia, 1 łyżka śmietany 18 proc., 1 łyżeczka mąki pszennej, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag łopatki, 4 papryki w różnych kolorach,1-2 ogórki kiszone, 3 pomidory,1/2 pęczka dymki, 2 łyżki oleju, 1 łyżka masła, sól, pieprz, papryka słodka i ostra

  • Gulasz wieprzowy

    ...godziny. Na sam koniec duszenia wsyp sól i pieprz. Jeśli sos będzie za rzadki, możesz go zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody, którą należy wlać do gotującego się gulaszu...

  • Gulasz wieprzowy

    ...czasie dodać przesmażoną paprykę i selera, gotować jeszcze 10 minut i podawać. Gulasz powinien się samoistnie zagęścić. Najlepiej smakuje z makaronem. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

  • ...1. Mięso, paprykę i cebule pokroić w kostkę. Na oleju porcjami smażyć oprószone mąką mięso i cebulę, przekładać do rondla. Zalać bulionem, dodać wino, musztardę i koncentrat. Zagotować. 2. Wrzucić paprykę. Doprawić i dusić ok. 30 minut. Następnie dodać śmietanę, wymieszać, podgrzewać jeszcze parę minut, jeśli trzeba, ponownie doprawić. Gulasz podawać z makaronem.

  • ...ok. 40 minut. Papryki rozetnij, oczyść z pestek. Strąki opłucz, pokrój na kawałki. Cukinię oczyść, potnij w kostkę. Pokrojone warzywa dodaj do gulaszu ok. 15 minut przed końcem duszenia. Kiedy wszystkie warzywa oraz mięso będą już miękkie, dolej śmietanę. Gulasz przypraw do smaku.

  • Gulasz wieprzowy z papryką

    ...i dalej duś, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Pod sam koniec dodaj pokrojony duży strąk czerwonej papryki, duś jeszcze około 10 minut. Gulasz podawaj...

  • ...1. Cebule obrać, pokroić w piórka. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i papryką (nie solić), obłożyć cebulą. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Oprószyć mąką, podsmażyć na oliwie (3 łyżki). 2. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki i szklankę wody. Dusić pod przykryciem 50-60 min. Pomidorki umyć, przekroić na pół, podsmażyć na reszcie oliwy, dodać do gulaszu...

Wideo na temat: gulasz wieprzowy
  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

Przepisy na temat: gulasz wieprzowy
  • Pikantny gulasz wieprzowy

    ...paprykę i mięso, smaż 5 min. Dołóż kapustę, wlej gorący bulion. Przypraw solą, pieprzem i papryką, wymieszaj Pikantny gulasz wieprzowy z koncentratem. Garnek przykryj pokrywką i duś bigosik 15 min...

  • Gulasz wieprzowy

    ...czasie dodać przesmażoną paprykę i selera, gotować jeszcze 10 minut i podawać. Gulasz powinien się samoistnie zagęścić. Najlepiej smakuje z makaronem. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

  • Gulasz prowansalski z czerwonym winem

    ....  3. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek, miąższ pokrój na kawałeczki. Wymieszaj je z przecierem pomidorowym. Wlej do gulaszu ok. 5 minut przed końcem gotowania. Danie przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem. Gotowy gulasz posyp np. listkami roszponki. 

  • Gulasz wieprzowo - wołowy z marchewką i dynią

    ..., pokrój w plastry. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj dynię i marchew, smaż pięć minut. 2. Warzywa włóż do garnka z mięsem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Gulasz gotuj jeszcze 20 minut. Mąkę zalej zimną wodą, wymieszaj, wlej do gulaszu, zagotuj. Gulasz podawaj w wydrążonych dyniach lub na talerzach.

  • Bawarski gulasz piwny

    ...i dodać do gulaszu 15 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Zaciągnąć śmietaną i musztardą. 5 minut przed końcem gotowania dodać pozostałą cebulkę. Łyżkę masła roztopić na patelni, przesmażyć ziemniaki i posypać je posiekana natką pietruszki. Gulasz podawać z ziemniakami.

  • Meksykański gulasz z czuszką

    ...podsmażoną paprykę, czosnek, fasolę, drobniutko posiekaną czuszkę i pokrojone pomidory z zalewy. Wymieszaj i gotuj razem około 5 minut. 7. Ugotowany gulasz dopraw oregano i ewentualnie solą i pieprzem.

  • Gulaszowa w chlebie

    Oryginalny pomysł na gulasz...

  • Gulasz jesienny

    Gotuj zgodnie z porą roku.

  • Gulasz wyśmienity - przysłała Mieczysława

    Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę. Rozgrzać margarynę w rondlu i obsmażyć mięso.Wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, ciągle mieszając. Gdy cebula uzyska złoty kolor, wlać goracy bulion, wsypać kminek, pieprz, szczyptę cynamonu, sól i dusić pod przykryciem. Marchew pokroić w cieńkie plasterki, ananasa na spore kawałki, a paprykę w paski, dodać do gulaszu, gdy mięso będzie prawie miękkie...

  • Wiosenne przepisy z nutką orientu

    ...z Bliskiego Wschodu. Gulasz pomidorowy z ciecierzycą Składniki: 1 puszka cieciorki gotowanej (np. marki Jasmeen) 70 dag szynki wieprzowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili...

Dyskusje na temat: gulasz wieprzowy
  • Re: placki ziemniaczane

    Ja natomiast robie tzw...placek po zydowsku ale slyszalam tez inne nazwy...smaze duze placki, prawie jak nalesniki (mam patelnie o srednicy 15cm.) i robie gulasz na ostro....najlepiej wieprzowy, duzo czosnku i pieprzu , moze byc chilli i vegeta....do mieska mozna dodac pieczarki , kolorowa papryke i cebule....Na placka wykladam goracy gulasz i zycze smacznego :-)) pychota!

  • Re: Nie mamy czasu na jedzenie

    z warzywami jako dodatek do kasz czy ryży ( tez można wcześniej przygotować i mieć w lodówce Kurczak w curry i różnych innych przyprawach lub sosach Gulasz wieprzowy z warzywami lub w sosach Roladki(...) rodzaji zup;np. pomidorową,jarzynową, rosół, w tym czasie gotuję gulasz czy pieczeń, smarzę filety z kurczaka gotuję kapustę i wymyślam dania które tworze z tych produktów wkładam je do słoików- dla

  • Re: Gulasz w zielonych salaterkach

    wieprzowy gulasz? tylko wołowina!!!

  • Re: Gulasz warzywny

    Gulasz drobiowy , kebab wieprzowy , schabowy z indyka a tatar ze śledzia. Ludzie zgłupieliście całkiem na tym portalu.

  • Re: Gulasz wołowy

    Gulasz wołowy a jaki ma być? Ponadto w celu doprawienia potrawy należy używać słonej soli. Proponuję schabowego z piersi drobiowej , kebab wieprzowy oraz strogonofa z indyka a do tego kieliszek koniaku z kostką lodu.

  • Re: Gulasz z jabłkami

    w Grecji jest kebab wieprzowy suvlaki

  • Re: Gulasz wołowy

    Czytacie w moich myślach! Właśnie mi się w multicookrze remonda robi gulasz wieprzowy :D Za oknem tragedia, orkan Barbara robi swoje, aż nie chce się nogi z domu wystawiać więc dobrze będzie zjeść coś ciepłego.

  • Re: Gulasz z jabłkami

    Szarlotka z gruszki rosół grzybowy a na wierzchu gołąbki z ziemniaków zawijane w liście łopianu. Oczywiście kebab wieprzowy i pyszne schabowe z sera żółtego.

  • Re: Wołowina po burgundzku

    Pora na gulasz wieprzowy po zydowsku albo arabsku

  • Re: Kotlet po andaluzyjsku z rodzynkami i oregano

    tak, kuchnia POLSKA smaczna jest!!! Jak masz problem z wagą to nie zamartwiaj tym innych. Walcz ze sobą. Z wagą swą. Pozwól nam jeść smacznie, nie obrażaj naszych przyzwyczajeń kulinarnych. Jak lubisz jeść kaszę, ryż , soczewicę, twoja sprawa. Ja lubię golonkę, kapustę kiszoną, wątróbkę i ogórki też kiszone, kopytka, gulasz wieprzowy,pierogi ruskie , mięsne, podrobowe....... A ty jedz kasze