• Informacje na temat:

    gulasz z plackami

Artykuły na temat: gulasz z plackami
  • ...gotowania dodaj pokrojoną paprykę. Na koniec dodaj kukurydzę oraz czerwoną fasolę, całość gotuj jeszcze ok. 10 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Danie podawaj z ryżem lub plackami tortilla...

  • Gulasz meksykański

    ...min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Danie podawaj z ryżem, świeżym chlebem lub plackami tortilla. 04/2016 Świat i Ludzie...

  • Placki z gulaszem

    ...masy dodać jajko, mąkę, sól i pieprz. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na złoto duże placki z obu stron. Podawać gorące z gulaszem.

  • Placki ziemniaczane z gulaszem i warzywami

    ...koncentrat pomidorowy, posól i popieprz. Gulasz zagęść bulionem wymieszanym z mąką i zagotuj.  2. Obrane ziemniaki wraz z czosnkiem i cebulą wrzuć do malaksera i zmiksuj. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Usmaż placki na rozgrzanym oleju.  3. Przełóż je na papierowy ręcznik, a następnie na talerze. Na placki nałóż porcję gulaszu. Najlepiej smakują z gęstą śmietaną i świeżo pokrojonym szczypiorkiem...

  • Składniki na 6 porcji: 1 kg ziemniaków, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 2–3 łyżki mąki pszennej, posiekany szczypiorek, sól, pieprz, olej do smażenia. Na sos: 70 dag mięsa gulaszowego, 1 czerwona papryka, 1 papryczka chili, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 suszone grzyby, po 1/2 puszki kukurydzy kons. i groszku kons., sól, pieprz, słodka mielona papryka, majeranek, czubryca, liść laurowy, ziele...

  • ...1. Fasolę odcedzić z zalewy, przepłukać, odsączyć. Boczek posiekać. 2. Na patelni zeszklić posiekaną cebulę z ziołami, czosnkiem i przyprawami, dodać boczek i wołowinę, zrumienić, dodać sos sojowy, cukier, pomidory, dusić pod przykryciem około 20 minut. 3. Do gulaszu dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, poddusić, dodać fasolę i bulion, gotować ok. 10 minut. Podawać z ryżem albo plackami...

  • Gulasz: 1 kg mięsa gulaszowego z indyka, 3 czerwone papryki, 1 puszka pomidorów bez skórki , 1 puszka kukurydzy, 4 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Placki: 2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szkl. jogurtu, 1/2 szkl. mleka.

  • Pikantne placki ziemniaczane  z gulaszem

    ...kładź porcje gulaszu. Podawaj złożone na pół.

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, 2 cebule , 2 jajka, papryczka chili, ogórek konserwowy, 2,5 łyżki mąki, 60 dag wieprzowiny, 30 dag boczku, szklanka bulionu, szklanka śmietany, 2 łyżki pasty paprykowej, po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu, pieprz, sól, olej.

  • Składniki (na 4 porcje) : 80 dag chudej łopatki, 3 szklanki bulionu warzywnego, 3 kolorowe papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, mielona słodka i ostra papryka, sól, mielony czarny pieprz, ew. 2 łyżki mąki i 3 łyżki oleju, placki ziemniaczane (do podania gulaszu), natka pietruszki do dekoracji.

Wideo na temat: gulasz z plackami
  • Placki ziemniaczane z gulaszem. Jak przygotować?

    Co zdecydowało o tym, że Marta Ignasiak-Kciuk odpadła z programu "MasterChef"? - Podałam twarde marchewki i surowe szparagi - powiedziała Ignasiak-Kciuk. Razem z jurorką programu przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" placki ziemniaczane z gulaszem.

  • Jak wykonać gulasz węgierski?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na tradycyjny gulasz po węgiersku. Aromatyczne, choć czasochłonne danie zniewala fuzją smaków. Jak przygotować tradycyjny placek oraz gulasz z wołowiny? (Źródło: Kocham gotować/ x-news)

  • Jak przygotować węgierski placek ziemniaczany?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na tradycyjny gulasz po węgiersku. Aromatyczne, choć czasochłonne danie zniewala fuzją smaków. Jak przygotować tradycyjny placek oraz gulasz z wołowiny? (Źródło: Kocham gotować/ x-news)

Przepisy na temat: gulasz z plackami
  • Placek z gulaszem

    Posiłek bogaty w białko

  • Gulasz węgierski na ostro

    ...przegotowanej wody (ew. bulionu wołowego wymieszanego z 4-5 łyżkami porto - słodkawy smak wina doskonale harmonizuje z pikantnymi potrawami z wołowiny).  3. Gulasz zagotuj, zredukuj płomień i duś pod(...) pikantnie solą, pieprzem oraz paprykami. Domieszaj śmietanę. Podawaj z plackami ziemniaczanymi. Udekoruj natką. 

  • Placki z pieczarkowym gulaszem

    ...usmaż duży, cienki placek na mocno rozgrzanym oleju. Placki osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotujący się gulasz wymieszaj z koncentratem oraz śmietaną. Przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Gulasz rozłóż na plackach. Złóż je na pół i od razu podawaj.

  • Placki pieczone z gulaszem i pomidorami

    Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój w kostkę, obtocz w mące i obsmaż. Zalej wrzątkiem. Dodaj posiekaną cebulę, marchewki, pietruszkę, seler i papryki. Przypraw. Duś około 2 godziny.  2. Obrane ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, jajka, mąkę, sól, pieprz. Smaż placki na gorącym oleju. Pomidory duś z przyprawami. Podawaj je z gulaszem...

  • Gulasz po węgiersku

    .... Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś gulasz pod przykryciem jeszcze ok. 1 godziny. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Śmietanę wymieszaj z mąką. Ostrożnie wlej do gulaszu...

  • Gulasz z karkówki na plackach ziemniaczanych

    Składniki na cztery porcje: Gulasz: 1 kg karkówki 3-4 łyżki mąki litr bulionu 2 cebule 2 papryki 15 dag pieczarek pomidor chili olej ząbek czosnku liść laur. 4 ziarnka ziela(...): 1. Mięso pokrój w kostkę i obtocz w mące. Zrumień na oleju. Zagotuj bulion, wrzuć mięso, liść laurowy i ziele ang. 2. Cebulę posiekaj i usmaż na tłuszczu po mięsie. Dodaj do gulaszu z czosnkiem. Gotuj...

  • Placki na drożdżach

    ...podrosło. Potem na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Na gorący tłuszcz łyżką nakładaj porcje przygotowanego ciasta. Smaż owalne racuchy na złoty kolor. Podawaj je, np. z gulaszem drobiowym albo sosem...

  • Bawarski gulasz zapieczony w chrupiącym cieście

    ....  2. W garnku rozgrzej olej. Włóż zamarynowane kawałeczki mięsa. Usmaż je na rumiano. Dodaj cebule. Smaż razem jeszcze chwilę. Podlej bulionem i piwem. Wrzuć grzyby (bez rozmrażania).  3. Gulasz duś przez godzinę. Ciasto rozwałkuj. Z placka wytnij kółko. Ze skrawków ciasta zrób ozdoby. Gulasz przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj krążkiem ciasta. Ułóż ozdoby.  4. Wierzch zapiekanki posmaruj...

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Placki ziemniaczane z gulaszem

    ...pokrojone warzywa, listek, ziarenka pieprzu, paprykę słodką i ostrą, oraz bulion, dusić 30 minut. 3. Do gulaszu dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i pastę paprykową, dusić jeszcze 10 minut, doprawić(...) rozgrzać olej, kłaść porcje cista średnicy patelni, smażyć na rumiano z obu stron. Na usmażone placki kłaść porcje gulaszu. Podawać złożone na pół.

Dyskusje na temat: gulasz z plackami
  • Re: Gulasz wołowy

    Wiem , że smakuje tylko miałem okazje zrobić w kotle nie jakimś kociołku gotować razem z węgierskim góralem gulasz podczas ich wypasu owiec.Węgrzy też mają tęgie głowy do picia. A z plackami ziemniaczanymi mi osobiście bardziej smakuje niż z ziemniakami , tylko usmaż placki w kociołku , w górach nie ma czasu na fanaberie tylko tłuste żarełko i ciężka praca.