• Informacje na temat:

    gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami

Artykuły na temat: gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami
  • Składniki na 4 porcje: • 40 dag młodej wołowiny zrazowej • 25 dag pieczarek • pół szklanki śmietany • liść laurowy • 4 ziarenka ziela angielskiego • 1/4 szkl. białego wina • mała ostra papryczka • 2 dag mąki • 4 łyżki oleju • papryka mielona • łyżka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: ● 40 dag młodej wołowiny zrazowej ● 25 dag pieczarek ● pół szklanki śmietany 18% ● liść laurowy ● 4 ziarenka ziela angielskiego ● 1/4 szklanki białego wytrawnego wina ● mała ostra papryczka ● 2 dag mąki pszennej ● 4 łyżki oleju ● słodka papryka mielona ● łyżka koncentratu pomidorowego ● sól ● pieprz czarny mielony ● cebulki konserwowe ● listki oregano.

  • Gulasz z wołowiny, dyni i pieczarek

    Składniki: 50 dag obranej i oczyszczonej dyni, 70 dag wołowiny gulaszowej, 20 dag małych pieczarek, 2 szklanki bulionu wołowego, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki słodkiej papryki, sól, pieprz, cukier, olej do smażenia.

  • ...podsmaż na patelni, dodaj pieczarki, chili i fasolkę. Smaż przez chwilkę, a potem dodaj do gulaszu. Danie podawaj z plackami.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag wołowiny , 25 dag pieczarek, 1 czerwona papryka , 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, sól , 1 puszka krojonych pomidorów, 2 cebule, 2 marchewki, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe, oliwa , 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 750 g wołowiny bez kości 2 cebule, pół szklanki przecieru pomidorowego, po szklance wytrawnego czerwonego wina i wody, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 200 g pieczarek, sól, pieprz, po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki w proszku, 1 liść laurowy, 1/2 pęczka natki pietruszki, kilka ziaren ziela angielskiego, olej do smażenia.

  • Składniki na 4-6 porcji: Gulasz: 70 dag wołowiny, 3 cebule, 3 marchewki, 30 dag drobnych pieczarek, 2 czerwone papryki, 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina, 400 ml bulionu wołowego, 100 ml soku z pomarańczy, 2 łyżki mąki, olej do smażenia. Pierzynka: 50 dag dużych ziemniaków, 1 łyżka chrzanu, 3 łyżki parmezanu, 3 łyżki masła, sól, pieprz, tymianek, goździki, gałka muszkatołowa, jałowiec...

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    Gulasz z grzybami Składniki na 4-6 porcji: 40-60 dag wołowiny zrazowej, 1/2 szklanki śmietany, 25 dag pieczarek, 3-4 liście laurowy, 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 50 ml szklanki białego(...) surówką z kwaszonej kapusty. Gulasz z papryką Składniki na 4 porcje: 80 dag wieprzowiny, 2 cebule, 1 łyżka mąki, 1 papryka, 2 łyżki koncentr. pomidorowego, 2 łyżki musztardy, 100 ml czerwonego wina...

  • Składniki dla 4 osób: 80 dag wołowiny • 30 dag pieczarek • 2 cebule • 2 papryczki chilli • olej • marynowane cebulki • 2 łyżeczki słodkiej papryki • 4 ziela angielskie • 2 liście laurowe • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • oregano.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag wołowiny zrazowej, 25 dag pieczarek, 100 ml śmietany, 50 ml wina wytrawnego, mąka, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, olej , 10 marynowanych cebulek, 1 papryczka chili, po kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka mielona...

Przepisy na temat: gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami
  • Gulasz z wołowiny z soczewicą

    Składniki: 1 kg wołowiny bez kości szklanka soczewicy bulwa kopru włoskiego zielona papryka 125 g kapeluszy pieczarek 400 g pomidorów z puszki 3 szklanki bulionu wołowo-grzybowego(...) w rondlu o grubym dnie. Wymieszaj mąkę z papryką, obtocz w niej mięso i smaż 4-5 minut. Następnie dodaj przygotowane warzywa, czosnek i pieczarki. Wymieszaj, smaż 3-4 minuty, aby się zezłociły. 4. Dodaj...

  • Gulasz wołowy z grzybami

    Składniki: 80 dag wołowiny 30 dag pieczarek 2 cebule 2 papryczki chilli olej marynowane cebulki 2 łyżeczki słodkiej papryki 4 ziela angielskie 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku sól pieprz oregano Przygotowanie: 1. Wołowinę umyj, pokrój w kostkę, smaż na oleju. Pieczarki, cebulę, chilli pokrój w plastry. W dużym garnku rozgrzej olej, wsyp paprykę, pieprz...