• Informacje na temat:

    gulaszowa z pieczarkami

Artykuły na temat: gulaszowa z pieczarkami
  • Gulaszowa węgierska

    Do zupy gulaszowej możesz dodać różne rodzaje wędlin (np. kiełbasę) oraz warzyw, np. pieczarki, cukinię. Nie może w niej tylko zabraknąć cebuli, papryki i mięsa.

  • Składniki na 6 porcji: 700 g mięsa wołowego, 1 cebula, 3 marchewki, 150 g pieczarek, 2 gałązki szczypioru, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 400 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki + 420 g mąki pszennej, 150 g zimnego masła, 2 łyżki bułki tartej, 1 żółtko, olej, sól, pieprz.

  • Składniki: 60 dag wołowiny na gulasz, 1 czubata łyżka mąki pszennej, 50 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1 duża pietruszka, 30 dag małych pieczarek, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, słodka i ostra papryka w proszku, 2 listki laurowe, sól, pieprz, po 4-5 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, 40 ml oleju do smażenia

  • Wegańska zupa gulaszowa z kluskami

    Nigdy nie miałam problemu z przygotowaniem zup wyłącznie z jarzyn, bo odpowiednio potraktowane oddadzą tyle smaku, że nawet nie trzeba korzystać z bulionu. Zupa gulaszowa z poniższego przepisu zawiera mnóstwo jarzyn, a jej sekretnym składnikiem są... suszone pomidory. Zmiksowane z passatą sprawiają, że danie ma tak intensywny smak jak gotowany dwie doby sos pieczeniowy.

  • Przyrządza się ją łatwo, a na imprezach robi wielką furorę.

  • Przygotuj mięso z indyka (filet lub gulaszowe). 2 cebule i 2 ząbki czosnku podsmaż na oleju. Dołóż 20 dag drobno pokrojonych pieczarek....

  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami Teresy Kropidłowskiej z Łęga k. Borów Tucholskich...

  • Gulasz z wołowiny, dyni i pieczarek

    Składniki: 50 dag obranej i oczyszczonej dyni, 70 dag wołowiny gulaszowej, 20 dag małych pieczarek, 2 szklanki bulionu wołowego, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki słodkiej papryki, sól, pieprz, cukier, olej do smażenia.

  • Składniki (na 4 porcje) 60 dag mięsa gulaszowego z kurczaka, 40 dag pieczarek, 2 średniej wielkości pory, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 łyżka oleju, 2/3 szkl. bulionu drobiowego (z kostki), 1 łyżeczka suszonego oregano, szczypta tymianku, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: po 40 dag wieprzowiny oraz wołowiny gulaszowej, 25 dag małych cebulek, 20 dag marchewki, 2 dag smalcu, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 25 dag pieczarek, 15 mrożonych kurek,1 łyżka masła, 5 łyżek śmietany kremówki, sól, pieprz, posiekana natka pietruszki oraz oregano do dekoracji

Przepisy na temat: gulaszowa z pieczarkami
Dyskusje na temat: gulaszowa z pieczarkami
  • Re: komunia

    najlepiej zacząć od rosołu choć gulaszowa albo węgierska też może być,na drugie kotlet wiejski z boczkiem(z piersi),schabowy z pieczarkami,schabowy z ananasem,surówka wiosenna,z białej kapusty,po obiedzie sałatka z serem feta,sałatka gyros,ryba po grecku,galaretki drobiowe,a na wieczór gorące udka i barszcz z krokietami z mięsem.to na tyle moi goście nie narzekali wręcz przeciwnie więc powodzenia

  • Re: KOMUNIA - MENU

    U nas yl rosol/kotlety schabowe,klopsiki z pieczarkami,karkowka ,zraziki wolowe,udka z kurczaka ..3 surowki ,poobiedzie TORT i 3 rodzaje ciasta. Pozniej zupa gulaszowa w chlebie/chleb kupiony w piekarni/,ryba w warzywach.miesa z obiadu i faszerowany kurczak.Wedlin nie kupowalismy.Zaznaczam ,ze po takim obiedzie i ciastach goscie malo co jedli Wyszlo duzo taniej i jedzenia jeszcze na poprawiny dla