• Informacje na temat:

    habanero

Artykuły na temat: habanero
  • Papryka: Łagodna czy ostra?

    Najpopularniejsza jest papryka łagodna, zarówno czerwona, żółta, pomarańczowa, jak i zielona. Można ją jeść na surowo, dusić, piec, gotować lub grillować. Z kolei ostrzejsze odmiany, np. chili, pepperoni, habanero czy jalapeno, nadają potrawom pikantny smak.

  • Składniki na 4 porcje: 2 puszki krojonych pomidorów, 1 puszka fasoli kidney, 1 puszka kukurydzy, 1 papryczka habanero, 4 jajka l 1 dojrzałe awokado, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, sól morska, pieprz świeżo mielony...

  • Szakszuka z awokado

    Składniki na 4 porcje: 2 puszki krojonych pomidorów, 1 puszka fasoli kidney, 1 puszka kukurydzy, 1 papryczka habanero, 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, sól morska, pieprz świeżo mielony. Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pomidory z puszki, odcedzoną fasolę i kukurydzę, posiekaną papryczkę (bez nasion), koncentrat...

  • Papryka

    ...jest aromatyczna papryka Pimento. Papryka to też cała gama ostrych smaków! Wśród pikantnych odmian, nazywanych popularnie chili, jest np. papryczka Jalapeño, Habanero, Cayenne (z niej powstaje pieprz...

  • O, kurczę!

    ..., 1 przekrojona na pół papryczka habanero chili, 1,5 szklanki brązowego ryżu, 200 g mrożonego zielonego groszku, 3 drobno posiekane dymki, 50 ml oliwy z oliwek, 50 ml soku z limonki, 35 ml soku z pomarańczy...

  • II Przystawka z kultury: Głos w operze

    Przystawka z kultury. Kulturalny klub kolacyjny to retro rozrywka w nowoczesnym wydaniu. Go Culture. Komunikacja dla kultury zaprasza na kulturalno-kulinarne spotkania w kameralnych grupach z charyzmatycznymi ekspertami.

  • „Przystawka z kultury”.  Kulturalny Klub Kolacyjny

    Interesujesz się kulturą, lecz ciągle masz wrażenie, że coś Ci umyka? Chciałbyś być na bieżąco z najnowszymi trendami w sztuce oraz dowiedzieć się więcej o jej klasycznych dziedzinach? Lubisz spotkania w kameralnej grupie osób i degustacje wyrafinowanych przystawek? Jeśli po prostu masz nieustający apetyt na sztukę – Go Culture. Komunikacja dla kultury zaprasza na spotkania Przystawki z Kultury.

Dyskusje na temat: habanero
  • Re: Śmierdziel ukochany

    zjedz na surowo habanero.

  • Re: Trzymaj linię dzięki przyprawom!

    Z czerwonych papryczek polecam habanero lub skorpiona, niesamowite przeżycie :)

  • Re: Ostra czy słodka?

    Najlepsza jest ostra! Ma najwięcej właściwości prozdrowotnych, można sobie część informacji przeczytać na stronie habaicyny, czyli kapsułkowanego habanero. Sama jem dużo papryki pod każdą postacią, a dodatkowo biorę habaicynę.

  • Re: Na lepsze trawienie

    Ja uwielbiam naturalne metody wspomagające organizm, a na przyspieszenie metabolizmu pomaga mi habaicyna. W habaicynie jest dużo chili habanero dziki czemu mam fajny efekt bez chemicznych wspomagaczy. Dodatkowo pij morszczyn na wode w organizmie :)

  • Re: Podkręcić metabolizm

    Dla mnie na podkręcenie metabolizmu zawsze najlepsza jest natura czyli chili. Osobiście zaczęłam kupować habaicynę, a to dlatego że habaicyna to super ostre habanero z duużą ilością substancji podkręcających metabolizm. Jak dla mnie rewelacja.

  • Re: Imbir - leczy infekcje i odchudza

    Starty imbir z wodą piję systematycznie, ale nie zauważyłam redukcji kilogramów. Natomiast dobrze w tej kwestii zadziałało na mnie chili. Brałam kapsułki z suszoną papryką habanero i dawało mega efekty, a dodatkowo też nie chorowałam zimą w ubiegłym roku.

  • Re: Pięć przypraw, które pomogą ci spalić zbędny tłuszcz

    Ja po prostu trenuję z trenerem i zażywam habaicynę, którą mi polecił. Habaicyna działa podobnie do opisanego tutaj cayenne, ale lepiej bo zawiera habanero, które jest jeszcze ostrzejsze i dzięki temu ma więcej tej kapsaicyny. Odkąd biorę habaicynę to waga mi się ustabilizowała i w końcu nie podjadam.

  • Re: Papryczka chili na problemy z zatokami

    Też mam ten problem, ale po tym jak przeczytałam kilka badań dotyczących właściwości kapsaicyny, łącznie z tymi o leczeniu zatok z którymi mam problem, zaczęłam usilnie szukać rozwiązania i kupiłam kapsułki z suszonym habanero i pierzgą pszczelą, która to odciąża wątrobę i o dziwo nie wyskakują mi żadne niespodzianki niechciane.

  • Re: Papryczka chili na problemy z zatokami

    Oleje są ciężkostrawne, poza tym olej szybko się utlenia i kapsaicyna traci właściwości. Najlepszym sposobem jest suszone chili, wtedy zachowuje się najwięcej chili. Ja biorę kapsułki z habanero i pierzgą, raz że nie mam nieprzyjemnego piecznia to jeszcze nie obciążają mi wątroby, bo pierzga ma świetne właściwości wzmacniające cały organizm, łącznie z wątrobą. Poczytaj sobie o habaicynie.

  • Re: Proste sposoby na wzmocnienie odporności

    Ja od siebie dodaję jeszcze habaicynę. Mnie i mężowi pozwoliła uniknać choróbska w tym sezonie (znajomi nam polecili,bo producent to ich kolega) i jesteśmy mega zadowoleni. Jedyny minus to to że dzieciom nie wolno podawać, bo w kapsułce jest wyciag z habanero. Pozdrawiam!