• Informacje na temat:

    hak do ciasta drożdżowego

Artykuły na temat: hak do ciasta drożdżowego
  • ..., wyrób, odstaw do wyrośnięcia. 3. Podłużną formę o długości 30 cm wyłóż pergaminem. Każdy rodzaj ciasta podziel na 7 kawałków. Jasne kawałki rozwałkuj na paski o długości 30 cm i szer. 6 cm. Ciemnobrązowe kawałki rozwałkuj na paski o długości 30 cm i szer. 4 cm, a brązowe na cieniutkie paski ok. 30 cm. Na ciemnobrązowych paskach układaj brązowe, roluj. Rolki układaj na paskach jasnego ciasta...

  • ...mikserem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj przesianą mąkę, sól, wyrośnięty rozczyn, pozostałe mleko oraz wystudzony tłuszcz. Wyrabiaj np. mikserem z przystawką (hakiem) do ciasta drożdżowego...

  • Bomboloni

    Składniki: - 1 kg mąki; - 400 ml wody; - 200 g cukru; - 25 g drożdży w kostce; - 2 jajka; - 200 g masła. Sposób przygotowania Ciasto przygotowujemy pół dnia wcześniej przed planowanym smażeniem. Najlepiej zostawić je na noc. Wszystkie składniki mieszamy robotem kuchennym zgodnie z przepisem na ciasto drożdżowe. Kiedy oblepi hak robota, zbieramy je do miski, którą zakrywamy folią...

  • ...później formować). 7. Z wyrośniętego ciasta odrywać małe porcje. Z każdej formować okrągłą bułeczkę.  8. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie układać na niej bułki w odstępach...

  • ...1. Mleko lekko podgrzej, rozpuść w nim drożdże, odstaw na około 10 minut. Dodaj rozpuszczone i ostudzone masło, cukier oraz roztrzepane jajka. 2. Do składników dodaj mąkę przesianą razem ze szczyptą soli. Starannie wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Możesz do tego celu użyć miksera z hakiem do ciasta drożdżowego. Odstaw w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi objętość. 3. Ciasto...

  • ...ciasto. Odstaw na 45 min. 2. Cebule obierz, pokrój w krążki. Zasyp pozostałym cukrem. Podgrzewaj w rondlu 5 minut. Wlej porto. Dodaj sól i pieprz do smaku, duś 40 minut. 3. Z wyrośniętego ciasta(...) się, a przygotowane wypieki są puszyste. Jeśli nie masz siły robić tego ręcznie, użyj robota kuchennego ze specjalnymi końcówkami w kształcie haków.

  • Pizza z pieczarkami

    Przygotowanie 70 minut • Porcja 450 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis dla 6 osób 1 Drożdże rozmieszaj w kubku z ciepłą wodą, dodaj cukier i 2 łyżeczki mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. 2 Mąkę przesiej, dodaj sól, rozczyn drożdżowy i oliwę. Wyrób ciasto – ręką lub hakiem miksera. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia...

  • ...w rozpuszczonym maśle, posmaruj nim patelnię. Rozlej na niej równomiernie 60 ml ciasta naleśnikowego. Smaż placek 1–2 minuty na złoto, przewróć na drugą stronę i smaż 30 sekund. Przełóż na talerz(...) piekarnik do 220°C w funkcji grill. Na patelnię nadającą się do zapiekania wlej pozostałą oliwę i wstaw do piekarnika. Gdy będzie gorąca, wylej na nią 1/3 ciasta naleśnikowego i zapiekaj 4–5 minut do...

  • Gofry gryź!

    ...pomocą miksera z hakiem wymieszaj mleko z drożdżami, jajkiem i 1/3 mąki. Gdy składniki się połączą, dodaj pozostałą mąkę, nie mieszaj! Odstaw na godzinę. Następnie dołóż cukier, wanilię, szczyptę soli(...). Potem połam czekoladę na mniejsze kawałki i wymieszaj z ciastem. Wyrabiaj chwilę, uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na noc. Następnego dnia odwiń folię z ciasta, wyrabiaj je chwilę i podziel...

Przepisy na temat: hak do ciasta drożdżowego
  • Wieniec drożdżowy ze śliwkami kalifornijskimi

    ...1 jajko Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciasta 3 łyżki migdałów do dekoracji ½ szklanki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: 1. W misie miksera (ewentualnie(...), odstawić do wystygnięcia. 2. Do misy dodać: przesianą mąkę, cukier oraz drożdże, wbić jajko, całość zalać przestudzonym mlekiem z masłem. 3. Ciasto wyrabiać tzw. hakiem, najpierw na wolnych...