• Informacje na temat:

    hak miksera

Artykuły na temat: hak miksera
  • Składniki: 1-2 żółte cebule, masło, 40 dag mąki pszennej chlebowej (typ 750), 7 dag suchych drożdży, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru

  • Drożdżowe racuchy z truskawką

    Joanna Tokarz z Ptaszkowej 1 Mleko podgrzewam, wkruszam drożdże, dodaję cukier, syrop trzcinowy i 10 dag mąki. Mieszam i odstawiam, aż rozczyn zwiększy objętość o 1/3. 2 Białka ubijam z dodatkiem soli na sztywną pianę. Dodaję żółtka, rozczyn i resztę mąki. Wyrabiam ręką lub mikserem (z hakiem) do połączenia się składników. Masa ma być gładka, lejąca i z pęcherzykami powietrza. Przykrywam...

  • Składniki na 20 porcji: 27 dag masła, 50 dag mąki pszennej, 10 dag miodu, 2 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 12 dag cukru, 3 jajka, 3 łyżki kakao w proszku, 1 op. proszku do pieczenia, 10 dag zmielonych orzechów laskowych, 60 dag bananów, 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny, tłuszcz i bułka tarta do przygotowania formy.

  • Zakręcone bułeczki z cheddarem

    ...wyrabiania ciasta) albo drewnianą łyżką, aż uformuje się nierównomierna kula. Jeśli używasz miksera, zmień końcówkę na hak do ciasta i wyrabiaj na niskiej prędkości przez 6 minut, aż uformuje się gładka...

  • ...1. Składniki na ciasto wymieszaj w misce mikserem z końcówkami w kształcie haków, następnie rękoma zagnieć ciasto. Włóż ponownie do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 1 godz. do wyrośnięcia...

  • Składniki na 3 porcje: 2,5 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. jagód: przebranych, opłukanych i osuszonych, 1 i 1/3 szkl. ciepłego mleka (nie gorącego!), 3 dag świeżych drożdży, 1 jajko, 1 łyżka cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, aromat migdałowy, cukier puder do posypania placuszków.

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag mąki orkiszowej (typ 630), 5 małych buraczków, 15 dag sera feta, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, sól, 11 dag masła, 3 łyżki oleju, 3 łyżki jasnego octu winnego, 3 łyżki miodu, pieprz, 3 łyżki kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 5 gałązek mięty, 3 ząbki czosnku, mąka do stolnicy.

  • Składniki na 6 porcji: 20 dag mąki pszennej razowej, 10 dag masła, 70 dag jarmużu, 40 dag ziemniaków, 10 dag orzechów włoskich, 40 dag sera ricotta, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 3 szalotki, 5 łyżek oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka listków świeżego tymianku, sól, pieprz mielony, tarta gałka muszkatołowa oraz ziele angielskie.

  • Składniki na 16 sztuk: 30 dag mąki pszennej, 15 dag chudego twarogu, 4 małe jabłka, 1 mały słoiczek żurawiny, 8 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 5 łyżek mleka, 5 łyżek oleju, szczypta soli, 1 małe op. proszku do pieczenia, 2 łyżki soku z cytryny, 1 jajko, 1 łyżka śmietany kremówki, cukier puder do oprószenia.

  • Składniki na 15 sztuk: 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 250 ml konfitury malinowej, 1 op. suszonych drożdży, 1/3 kostki masła, 250 ml mleka, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 4 łyżki ziarenek sezamu, 1 łyżka słodkiej śmietany, 1 żółtko, mąka pszenna do posypania stolnicy.

Przepisy na temat: hak miksera