• Informacje na temat:

    halibut

Artykuły na temat: halibut
  • Składniki: 35 dag filetu z halibuta, 2-3 łyżki drobno posiekanego tymianku, sok z połowy cytryny, sól morska, kolorowy pieprz świeżo zmielony, masło, świeży tymianek i cytryna do dekoracji.

  • ...3 steki z halibuta, duża cytryna, przyprawa do ryb cytrynowa, duże awokado, pomidor, cebulka dymka, ząbek czosnku, sól.

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • ​Gwiazdy wybierają śledzia zamiast halibuta

    ...wyginięciem. Należą do nich m.in. sola, halibut, węgorz, karmazyn czy łosoś bałtycki. Fundacja WWF Polska prowadzi kampanię, w której Olga Bołądź, Magdalena Schejbal i Pascal Brodnicki zachęcają do...

  • Składniki: ● 200 g fileta z halibuta ● 1 marchewka ● 1/2 pora ● 1/4 selera ● 1 pietruszka ● sól ● 2 łyżki przecieru pomidorowego ● suszony majeranek, oregano, tymianek ● pieprz ● 1 łyżeczka soku z cytryny ● 2 łyżeczki oleju.

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...

  • Halibut w lisciach kapusty, z sosem chrzanowym

    Czyli propozycja na piatkowy obiad... zamiast halibuta mozna uzyc tez plamiaka, badz inna biala rybe, wedlug uznania. Tyle porcji ryby ile osob Liscie...

  • Składniki: 50 dag filetu z ryby (dorsz, halibut, sola), sok z jednej cytryny, oliwa, sól...

  • Mintaj w piwnej kołderce

    Skład na 4 porcje: ● 500 g białej ryby w filetach (mintaj, halibut, turbot, sola, dorsz, karmazyn…) ● sól ● pieprz ● sok z cytryny Panierka: ● 200 g mąki pszennej ● 220 ml jasnego piwa ● 1 jajko ● szczypta soli ● tłuszcz do smażenia.

Wideo na temat: halibut
Przepisy na temat: halibut
  • Makaron wstążki z wolno gotowanym halibutem

    ...cytrynowej. Smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj makaron i halibuta. Podgrzewaj, aż całość będzie gorąca. Posyp natką i koperkiem.

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...

  • Smażona ryba w sosie chermula - Andrzej

    ...6 filetów lub plastrów z dorsza, łupacza lub halibuta o wadze 175 g każdy; mąka do obtoczenia; 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek; na zalewę: 50 g posiekanych listków świeżej kolendry; 25 g posiekanej świeżej natki pietruszki, zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 2 łyżeczki papryki, spora szczypta pieprzu tureckiego, sok z 1 lub 1/2 cytryny, 6 łyżek stołowych...

  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    ...minut. Czas przygotowania: ok. 70 minut Jaką rybę wybrać? Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz - mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz...

  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta) łyżka oliwy por, oczyszczony i pokrojony w krążki 1 i 1/2 łyżki kaparów 1/2 szklanki białego wina 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 2. Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...intensywnych zapachów. Wystarczy obtoczyć posolone filety z karpia w mące z dodatkiem kminku i usmażyć rybę na maśle. Ten smak naprawdę pozytywnie zaskakuje. Ryby lubią białe sosy. Dorsz lub halibut smakuje...

  • Ryba rybie nierówna

    .... Ilość kwasów omega-3 w każdej rybie jest inna.   Im jej mięso tłustsze, tym ich więcej. Najkorzystniej wypadają ryby morskie, np. łosoś, halibut, śledź makrela, sardynka, szprot itp. Najmniej kwasów omega...

  • Błyskawiczne szaszłyki

    ..., halibut, makrela. Świetne będą także np. duże krewetki lub kalmary. Pyszne dodatki: Warzywa: paprykę, cukinię, bakłażany, cebulę, pieczarki nadziewamy na patyczki na surowo. Kalafiory, brokuły, buraki...

Dyskusje na temat: halibut
  • Re: Dziecięca prostytucja w przedwojennej Polsce

    Podobna do Piotrusia Pana i te tłuste uusta ;)

  • Re: talizman

    smieszniej, to tutaj akurat występują dwie nazwy. Ale spotkałam się, że ta sama ryba przychodziła nam pod 4 nazwami: SOLA-FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA-STRZELICA-HALIBUT (ta ostatnia nazwa mnie zastrzeliła, bo przecież halibut to zupełnie inna ryba!!!) Pozdrawiam

  • Re: Cała prawda o łososiu

    jeżeli już muszę zjeść to jest to halibut

  • Jakie wino do dań rybnych?

    Na dzisiejszy obiad planuję zrobić: http://smaker.pl/przepisy/ryby/przepis/halibut-vera-cruz-z-pieczona-papryka,38402 i zastanawiam się jakie winko najbardziej pasowało by do tego typu dań, czyli rybnych? Możecie polecić jakiś konkretny rodzaj / gatunek? Z czym byście tego halibuta połączyli - surówka (jaka?) ?

  • Re: Gulasz z jabłkami

    Morszczuk, Karmazyn, Dorsz Atlantycki, Halibut a choby Pstrąg z naszych jezior, gdzie Ty mieszkasz w ,,Nibylandii''

  •  Re:  Z czym Rybka???

    Do delikatnych rybek (lipień, pstrąg, sandacz, okoń, miętus, sielawa oraz dorsz, węgorz i halibut) polecam gorąco salatkę grecką (pomidor, feta, ogórek, papryka, oliwki, oliwa i bazylia).(+ frytki i białe wino) Kapusty kiszonej osobiście nie toleruję. Kwasowatość kiszonki zabija smak ryby.

  • Re: Halibut w lisciach kapusty, z sosem chrzanowym

    bardzo lubię halibuta, jest świetną rybą...;)) dość tłustą ale pyszną;)

  • Re: co jest dobre na odporność?

    AlaAlaKot ja też faszeruje wszystkich w domu zimą rybami. Droga sprawa bo najlepszy jest łosoś, halibut i makrela czyli tłuste rybki. Rzeczywiście działa lepiej niż tran. Mam jednak czasem problem z kupnem. Łatwo dostępne są tylko mrożone...Muszę się nieźle nabiegać żeby dostać świeże. Znasz jakieś sprawdzone źródło w Poznaniu?

  • Re: Po co nam witamina D?

    Halibut tłustą rybą!?:)a to dopiero dobre!!!!!