• Informacje na temat:

    halibut duszony

Artykuły na temat: halibut duszony
  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...

  • Skład na 4 porcje: ● 4 duże filety białej ryby np. mintaja, halibuta, miruny, morszczuka, grenadiera, soli, pangi ● pół zielonej cukinii ● pół żółtej cukinii ● 1 cebula ● po 1 żółtej i czerwonej papryki ● 1 ząbek czosnku ● łyżka masła ● 2 łyżki oliwy lub oleju ● pół pęczka bazylii ● kilka gałązek rozmarynu ● sok z 1 cytryny ● sól i pieprz biały...

  • Śródziemnomorskie lato

    Gregorio.   Pesce in Acqua Pazza (Halibut w szalonej wodzie) Danie typowe dla regionu Kampanii i kuchni neapolitańskiej. Wszystko zależy od ryby doskonałej jakości, którą ugotujemy(...) kąpieli, zwanej szaloną wodą (aqua pazza ). To idealny sposób przyrządzania halibuta lub innej delikatnej, łatwo rozdzielającej się ryby: lucjana, granika czy okonia morskiego. Kup pomidorki...

  • ​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

    ...wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60

  • Zdrowa i piękna dzięki darom morza

    ...i regulując ciśnienie krwi. Zawartość kwasów omega- 3 jest różna w zależności od gatunku ryb. Największa jest w dorszach, morszczukach, halibutach, tuńczykach, śledziach i makrelach. Ale w sklepie...

  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ​Aby posiłek był nie tylko smaczny, ale i maksymalnie wartościowy, trzeba wiedzieć jak - przyrządzając jedzenie - zachować wartości odżywcze użytych składników. W warzywach, owocach lub mięsie kryje się wiele witamin i składników mineralnych, które są niezbędne organizmowi, a dieta jest najlepszym sposobem ich dostarczania. Poznajmy więc zasady zatrzymania w niej witamin i minerałów.

  • Menu na obniżenie cholesterolu

    ..., morszczuk czy halibut. Każdego dnia jedz produkty mleczne o obniżonej zawartości tłuszczu, zwłaszcza jogurty i kefiry. Jedz orzechy i nasiona. Szczególnie migdały, orzechy włoskie, poza tym siemię...

  • Tłuszcze w diecie

    ...płuc. Dlatego ryby morskie jedzmy przynajmniej 2 razy w tygodniu. Wybierajmy łososia, dorsza, morszczuka, halibuta, solę, płastugę, miecznika, makrelę oraz śledzia. W kwasy omega-3 bogate są: pestki...

  • Ryba rybie nierówna

    .... Ilość kwasów omega- 3 w każdej rybie jest inna. Im jej mięso tłustsze, tym ich więcej. Najkorzystniej wypadają ryby morskie, np. łosoś, halibut, śledź makrela, sardynka, szprot itp. Najmniej kwasów...

  • Tłuszcze w diecie antyrakowej

    ...prostaty, piersi oraz płuc. Dlatego ryby morskie jedzmy przynajmniej 2 razy w tygodniu. Wybierajmy łososia, dorsza, morszczuka, halibuta, solę, płastugę, miecznika, makrelę oraz śledzia. W kwasy omega...

Przepisy na temat: halibut duszony
  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...

  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    ...minut. Czas przygotowania: ok. 70 minut Jaką rybę wybrać? Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz - mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz...

  • Ryba rybie nierówna

    .... Ilość kwasów omega-3 w każdej rybie jest inna.   Im jej mięso tłustsze, tym ich więcej. Najkorzystniej wypadają ryby morskie, np. łosoś, halibut, śledź makrela, sardynka, szprot itp. Najmniej kwasów omega...