• Informacje na temat:

    halibut gotowany

Artykuły na temat: halibut gotowany
  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Składniki: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta), łyżka oliwy, por, oczyszczony i pokrojony w krążki, 1 i 1/2 łyżki kaparów, 1/2 szklanki białego wina, 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem).

  • Składniki: 40 dag tłustej ryby (łosoś, halibut), 2 głowy karpia, marchewka, sok z cytryny, 2 litry wywaru warzywnego. sól, pieprz, po kilka liści laurowych, ziarenek pieprzu i ziela angielskiego.

  • Składniki: 2 różne ryby (np. łosoś, dorsz, ew. halibut; ok. 600 g), 2 średnie marchewki, ziemniak, pół selera, łodyga selera naciowego, 2 białe cebule, por, sok z cytryny, pół szklanki śmietanki, natka, sól, pieprz.

  • ​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

    ...wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60

  • Masz nadciśnienie? Uważaj na wędzone ryby

    ...podpiekaniem. Tym sposobem przygotować można nie tylko makrelę, szprotki czy łososia. Do tego typu obróbki nadają się też takie ryby, jak np. dorsz, głowacica, halibut, jesiotr, karp, leszcz, lin...

  • Ratunek dla bolących stawów

    Najczęściej dokuczają im choroby zwyrodnieniowe i reumatoidalne zapalenie. Wywołują ból, sztywność, obrzęki. Pokarmy mogą nasilać lub łagodzić dolegliwości. Co służy stawom? Ryby, oliwa i olej Zawarte w rybach kwasy omega-3 poprawiają ruchomość stawów. Bogate ich źródła: makrela, halibut, flądra, tuńczyk, śledzie, sardynki. Jedz je 2 razy w tygodniu. Obecna w nich witamina D ułatwia...

Przepisy na temat: halibut gotowany
  • Makaron wstążki z wolno gotowanym halibutem

    ...cytrynowej. Smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj makaron i halibuta. Podgrzewaj, aż całość będzie gorąca. Posyp natką i koperkiem.

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...

  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta) łyżka oliwy por, oczyszczony i pokrojony w krążki 1 i 1/2 łyżki kaparów 1/2 szklanki białego wina 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 2. Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por...

  • Ryby smażone na... pergaminie

    ...smażyć na pergaminie, który układamy na gorącym tłuszczu. Wystarczy na przykład halibuta położyć na pergamin, bez dodatku tłuszczu, a na pewno się usmaży" - radzi Walczyk. Mniej tłuste ryby są...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...intensywnych zapachów. Wystarczy obtoczyć posolone filety z karpia w mące z dodatkiem kminku i usmażyć rybę na maśle. Ten smak naprawdę pozytywnie zaskakuje. Ryby lubią białe sosy. Dorsz lub halibut smakuje...

  • Pokażę wam moją dietę

    .... Napój podawaj w szklankach garnirowanych świeżą miętą. Miętę należy oczywiście na końcu zjeść. Lunch Dorsz w tygrysim mleku - Składniki: 1 kg dorsza lub halibuta (filet), pół papryki chili(...) w Ameryce Południowej sokiem z tygrysa. Danie podawaj z gotowanymi batatami (słodkie ziemniaki) lub kolbą gotowanej kukurydzy. Sałatka tabbouleh - Składniki: pół szklanki kaszy bulgur lub kuskus...