• Informacje na temat:

    halibut kulinarne

Artykuły na temat: halibut kulinarne
  • ​Gwiazdy wybierają śledzia zamiast halibuta

    ...wyginięciem. Należą do nich m.in. sola, halibut, węgorz, karmazyn czy łosoś bałtycki. Fundacja WWF Polska prowadzi kampanię, w której Olga Bołądź, Magdalena Schejbal i Pascal Brodnicki zachęcają do(...), w jaki zatroszczymy się teraz o naturalne środowisko, wpłynie na jakość i dostępność produktów w przyszłości. Niedługo będziemy zmuszeni diametralnie zweryfikować nasze gusta kulinarne, ponieważ gatunki...

  • Halibut w lisciach kapusty, z sosem chrzanowym

    Czyli propozycja na piatkowy obiad... zamiast halibuta mozna uzyc tez plamiaka, badz inna biala rybe, wedlug uznania. Tyle porcji ryby ile osob Liscie...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...liczby, a konkretnie raport, który przedstawił ośrodek TNS OBOP, badający upodobania kulinarne Polaków. Uogólniając te dane, moglibyśmy stwierdzić, że kiepsko sprawdzamy się w kuchni (potwierdził to, niestety, mały sondaż w redakcji...). Dlatego też postanowiliśmy zajrzeć do przeciętnej polskiej rodziny. O, na przykład, odwiedźmy kuchnię państwa Kowalskich. Tu wytropimy kulinarne grzeszki. Pokażemy...

  • Karolina Szostak: Na święta zawsze jest kawior

    ..."Na moim świątecznym stole znajduje się halibut albo łosoś zamiast karpia. Jest też kawior" - zdradziła Karolina Szostak. Ponadto dziennikarka przyznała, że w pierwszy dzień świąt zajada się kutią, która uwielbia, a drugi dzień spędza... na nartach.

  • Ulubione letnie przysmaki

    ...rybę, zdecyduj się na morską (jak dorsz, halibut, łosoś, sola, flądra, makrela, śledź). Dla dziecka poniżej 3. roku zamów np. danie z grilla lub zdejmij tłustą panierkę. Nawet jeśli zdecydowałaś się na...

  • ​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

    ...wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60

Przepisy na temat: halibut kulinarne
  • Ryby smażone na... pergaminie

    ...smażyć na pergaminie, który układamy na gorącym tłuszczu. Wystarczy na przykład halibuta położyć na pergamin, bez dodatku tłuszczu, a na pewno się usmaży" - radzi Walczyk. Mniej tłuste ryby są...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...intensywnych zapachów. Wystarczy obtoczyć posolone filety z karpia w mące z dodatkiem kminku i usmażyć rybę na maśle. Ten smak naprawdę pozytywnie zaskakuje. Ryby lubią białe sosy. Dorsz lub halibut smakuje...