• Informacje na temat:

    halibut musztarda

Artykuły na temat: halibut musztarda
  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...

  • Wątroba na wyjeździe

    ...również wrażliwa na drób (gęś, kaczka, dzikie ptactwo) i ryby (śledź, węgorz, halibut, sardynki, ryby marynowane). Może ją podrażnić pieprz, chrzan, ocet, musztarda. Nie lubi cebuli, porów...

  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ...organizm przyswaja skuteczniej z witaminą C z surówki. Dobrą parą są też brokuły i musztarda. Jeśli dodamy jej nieco do sosu, którym polewamy gotowane brokuły, organizm lepiej przyswoi zawarte w nich...

  • 10 rad dietetyków na lepszą przemianę materii

    ...właściwości mają: chrzan, ćwikła czy musztarda.  Ćwicz jak najwięcej Im więcej tkanki mięśniowej, tym łatwiej utrzymać smukłą sylwetkę. Każdy kilogram mięśni zużywa ok. 100 kcal dziennie. Postaw więc...

  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    ...kaczki, także tłuszcz kaczy i gęsi. Ryby tłuste, np. halibut, łosoś, węgorz - najlepiej smażone na tłuszczu. • Zupy i inne dania - Tłuste rosoły i wywary, zupy z zasmażką, żurek z kiełbasą, frytki, zwłaszcza przyrządzone na smalcu lub łoju. • Przyprawy i dodatki - Wszelkie przyprawy ziołowe, pozbawione cukru; także inne dodatki: musztarda, majonez, żurawina do mięsa. • Napoje - Można...

Przepisy na temat: halibut musztarda
  • Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g), - 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu...