• Informacje na temat:

    halibut pieczony

Artykuły na temat: halibut pieczony
  • Składniki: 35 dag filetu z halibuta, 2-3 łyżki drobno posiekanego tymianku, sok z połowy cytryny, sól morska, kolorowy pieprz świeżo zmielony, masło, świeży tymianek i cytryna do dekoracji.

  • ...3 steki z halibuta, duża cytryna, przyprawa do ryb cytrynowa, duże awokado, pomidor, cebulka dymka, ząbek czosnku, sól.

  • Składniki: 50 dag filetu z ryby (dorsz, halibut, sola), sok z jednej cytryny, oliwa, sól...

  • Składniki: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta), łyżka oliwy, por, oczyszczony i pokrojony w krążki, 1 i 1/2 łyżki kaparów, 1/2 szklanki białego wina, 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem).

  • Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek • 4 kawałki wyfiletowanego łososia, halibuta lub soli • 1 cytryna • 1 pęczek koperku • wiórki masła • 200 g śmietany 18-proc. • sos sojowy.

  • Szparagi uwielbiają towarzystwo ryb (łososia, a także halibuta). Dobrze smakują ze smażonymi na maśle krewetkami, pieczoną lub smażoną wołowiną, kurczakiem, dojrzewającą szynką, a nawet wędzonym boczkiem. Świetne są też z dodatkiem serów typu brie, camembert czy kozich. Najlepiej smakują polane roztopionym masłem z natką lub przyrumienioną bułką tartą oraz posiekanym jajkiem na twardo. A oto...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...jogurtem z gałką muszkatołową, indyk pieczony, ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot. Albo: zupa-krem z buraków z natką pietruszki, halibut pieczony w papilocie, kasza...

  • Katarzyna Bosacka: Pan karp

    ...strony? Mięso karpia, tak jak niemal każdej ryby, jest zdrowe. Ma stosunkowo niewiele kalorii, bo tylko 110 w 100 gramach (dla porównania: łosoś - 200, halibut - 186). Karp to dobre źródło łatwo(...) wigilijnym stole. Karp pieczony z cebulą, chrzanem i wędzonymi śliwkami Karpia umyć, natrzeć solą. Cebule pokroić w piórka, śliwki w paseczki. Od wewnątrz natrzeć rybę chrzanem, włożyć trochę...

  • .... Dopraw solą i pieprzem, posyp kolendrą. Podawaj do filetów. Czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 4 zł. Do smażonych, pieczonych czy gril- lowanych ryb doskonale pasują świeże lub suszone zioła(...), halibuta, morszczuka, soli oraz mintaja.

  • ​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

    ...wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60

Przepisy na temat: halibut pieczony
  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...intensywnych zapachów. Wystarczy obtoczyć posolone filety z karpia w mące z dodatkiem kminku i usmażyć rybę na maśle. Ten smak naprawdę pozytywnie zaskakuje. Ryby lubią białe sosy. Dorsz lub halibut smakuje(...) można doprawić grubo zmielonym pieprzem. Wspaniale smakuje również łosoś pieczony w folii z sokiem z cytryny, polskim tymiankiem oraz majerankiem z krajów śródziemnomorskich. Dania z ryżem Ze...

  • Błyskawiczne szaszłyki

    ..., halibut, makrela. Świetne będą także np. duże krewetki lub kalmary. Pyszne dodatki: Warzywa: paprykę, cukinię, bakłażany, cebulę, pieczarki nadziewamy na patyczki na surowo. Kalafiory, brokuły, buraki...