• Informacje na temat:

    halibut seler kasza gryczana

Artykuły na temat: halibut seler kasza gryczana
  • Sycące potrawy nie tylko dla malucha

    ...• 3-4 ziemniaki • 1 mała pietruszka • 1/4 pora • kawałek selera • 1 łyżeczka masła Kaszę wsyp do garnka i zalej zimną wodą. Następnie dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Całość zagotuj. Umyj, obierz i drobno pokrój marchewki, ziemniaki, pietruszkę, pora i selera. Wrzuć je do wrzącej kaszy i gotuj do miękkości. Dodaj kilka łyżek gotowanej, rozdrobnionej piersi kurczaka oraz...

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...sosem shoyu. Uformuj kotleciki, obtocz je w płatkach owsianych i usmaż. Sos shoyu ma właściwości antyoksydacyjne i antyrakowe. Kasza gryczana jest głównym dostarczycielem krzemu wzmacniającego(...) maksymalnie dwie filiżanki dziennie. Dwa-trzy razy w tygodniu spożywać należy algi i ryby o białym mięsie (takie jak dorsz, flądra, halibut, okoń morski, stynka, sola). Dania makrobiotyczne przygotowywać...

  • Dekalog zdrowej diety

    ...trzecie - kasze Zamiast za każdym razem przygotowywać ziemniaki, makaron czy kluski, wskazane jest abyś wprowadziła do codziennego jadłospisu kasze. Te najbardziej wartościowe jak kasza gryczana(...) twojego organizmu, powinnaś serwować rybę przynajmniej 2 razy w tygodniu. Najbardziej wskazane są: sardynki, szprotki, śledź, makrela, dorsz, halibut, różowy łosoś i biały tuńczyk. Wypróbuj: Łosoś...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ..., jagody, grejpfruty, wiśnie oraz produkty sojowe, kiełki, orzeszki ziemne, pestki dyni, mąka żytnia, kasza gryczana, ryż; ryby: dorsz, karp, łosoś, pstrąg. Grupa krwi B - jedz produkty mleczne •(...), gruszki, kozie sery, masło. • Produkty zalecane: Mięso: np. cielęcina, wołowina, wątróbka; ryby: dorsz, halibut, makrela oraz owoce morza, sól jodowana, brokuły, szpinak, kapusta, pietruszka...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...• 3-4 ziemniaki • 1 mała pietruszka • 1/4 pora • kawałek selera • 1 łyżeczka masła Kaszę wsyp do garnka i zalej zimną wodą. Następnie dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Całość zagotuj. Umyj, obierz i drobno pokrój marchewki, ziemniaki, pietruszkę, pora i selera. Wrzuć je do wrzącej kaszy i gotuj do miękkości. Dodaj kilka łyżek gotowanej, rozdrobnionej...