• Informacje na temat:

    halibut smażony

Artykuły na temat: halibut smażony
  • ...3 steki z halibuta, duża cytryna, przyprawa do ryb cytrynowa, duże awokado, pomidor, cebulka dymka, ząbek czosnku, sól.

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Mintaj w piwnej kołderce

    Skład na 4 porcje: ● 500 g białej ryby w filetach (mintaj, halibut, turbot, sola, dorsz, karmazyn…) ● sól ● pieprz ● sok z cytryny Panierka: ● 200 g mąki pszennej ● 220 ml jasnego piwa ● 1 jajko ● szczypta soli ● tłuszcz do smażenia.

  • Składniki: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta), łyżka oliwy, por, oczyszczony i pokrojony w krążki, 1 i 1/2 łyżki kaparów, 1/2 szklanki białego wina, 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem).

  • Szparagi uwielbiają towarzystwo ryb (łososia, a także halibuta). Dobrze smakują ze smażonymi na maśle krewetkami, pieczoną lub smażoną wołowiną, kurczakiem, dojrzewającą szynką, a nawet wędzonym boczkiem. Świetne są też z dodatkiem serów typu brie, camembert czy kozich. Najlepiej smakują polane roztopionym masłem z natką lub przyrumienioną bułką tartą oraz posiekanym jajkiem na twardo. A oto...

  • Składniki dla 4 osób: 4 porcje wyfiletowanego dorsza, pangi, halibuta, morszczuka lub innej ryby • 4 łyżki mąki • jajko 2 łyżki tartej bułki • 4 łyżeczki błyskawicznych płatków owsianych (zamiennie mogą być płatki migdałowe) • łyżeczka octu winnego • połówka cytryny • 4 łyżeczki oliwy lub oleju • sól • pieprz.

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Tłuszcze w diecie

    ...​Zdaniem lekarzy jemy za dużo tłuszczów powodujących nadwagę, a ta, co zostało naukowo udowodnione, sprzyja rozwojowi komórek nowotworowych. Między innymi z tego powodu, ale i dla ogólnie dobrego stanu zdrowia, powinniśmy ograniczyć ilości tłuszczu zwierzęcego - z mięsa i nabiału oraz przetworzonego i zniszczonego - z potraw smażonych. Zalecane jest natomiast włączenie do diety ryb morskich...

  • .... Dopraw solą i pieprzem, posyp kolendrą. Podawaj do filetów. Czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 4 zł. Do smażonych, pieczonych czy gril- lowanych ryb doskonale pasują świeże lub suszone zioła(...), halibuta, morszczuka, soli oraz mintaja.

Przepisy na temat: halibut smażony
  • Makaron wstążki z wolno gotowanym halibutem

    ...cytrynowej. Smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj makaron i halibuta. Podgrzewaj, aż całość będzie gorąca. Posyp natką i koperkiem.

  • Ryby smażone na... pergaminie

    ...smażyć na pergaminie, który układamy na gorącym tłuszczu. Wystarczy na przykład halibuta położyć na pergamin, bez dodatku tłuszczu, a na pewno się usmaży" - radzi Walczyk. Mniej tłuste ryby są...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Smażona ryba w sosie chermula - Andrzej

    ...6 filetów lub plastrów z dorsza, łupacza lub halibuta o wadze 175 g każdy; mąka do obtoczenia; 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek; na zalewę: 50 g posiekanych listków świeżej kolendry; 25 g posiekanej świeżej natki pietruszki, zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 2 łyżeczki papryki, spora szczypta pieprzu tureckiego, sok z 1 lub 1/2 cytryny, 6 łyżek stołowych...

  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta) łyżka oliwy por, oczyszczony i pokrojony w krążki 1 i 1/2 łyżki kaparów 1/2 szklanki białego wina 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 2. Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por...

  • Ryba rybie nierówna

    .... Ilość kwasów omega-3 w każdej rybie jest inna.   Im jej mięso tłustsze, tym ich więcej. Najkorzystniej wypadają ryby morskie, np. łosoś, halibut, śledź makrela, sardynka, szprot itp. Najmniej kwasów omega...