• Informacje na temat:

    halibut smażony na maśle

Artykuły na temat: halibut smażony na maśle
  • Szparagi uwielbiają towarzystwo ryb (łososia, a także halibuta). Dobrze smakują ze smażonymi na maśle krewetkami, pieczoną lub smażoną wołowiną, kurczakiem, dojrzewającą szynką, a nawet wędzonym boczkiem. Świetne są też z dodatkiem serów typu brie, camembert czy kozich. Najlepiej smakują polane roztopionym masłem z natką lub przyrumienioną bułką tartą oraz posiekanym jajkiem na twardo. A oto...

  • Dieta na zdrowe dziąsła

    C jest natka pietruszki.  witaminy D - ułatwia przyswajanie wapnia oraz zapobiega kruchości zębów. W pożywieniu znajdziesz ją w tłustych rybach, żółtkach jaj i maśle. Zalecana dawka to 4000 mg(...)-3 - (występują głównie w tłustych rybach morskich: łosoś, śledź, makrela, tuńczyk, halibut). Przeciętna osoba potrzebuje ok. 500 mg omega-3 dziennie, by zaspokoić zapotrzebowanie na te związki. Bardzo ważny...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    ...trans. Dlatego po każdym smażeniu trzeba wymienić olej. Tłuszcze trans występują też naturalnie. Niewielkie ich ilości są w maśle, żółtym serze, tłustym mleku. Nieco więcej w mięsie wołowym. Wieprzowina i kurczak też zawierają tłuszcze trans, ale w mniejszej ilości. Warto je zastąpić produktami ze zdrowym tłuszczem. Jego źródła to: ryby z zimnych mórz (łosoś, makrela, halibut, śledzie), oliwa...

  • Obiad z brokułem

    .... halibut, flądra, 2 łyżki mąki, 1 cytryna, tłuczony czerwony pieprz. Brokuła podzielić na różyczki. Gotować 3 minuty we wrzącej, posolonej wodzie. Przelać zimną wodą, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, drobno(...). Kromki chleba pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki i pokroić je w cienkie paseczki. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować na gładko. Zaprawić kremową...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...w rozgrzanym piecu zajmie ci tyle czasu, co usmażenie ich. Będzie zdrowo i... czysto, bo nie zachlapiesz kuchni tłuszczem. Na smalcu i maśle Według wielu mężczyzn najsmaczniejsze jest mięso smażone na smalcu. Tak też uważa pan Kowalski. Ale ma wysoki poziom cholesterolu i niezły brzuszek - tłuszcz zwierzęcy jest dla niego szczególnie niewskazany! Pani Kowalska lubi podsmażać ziemniaki na maśle...