• Informacje na temat:

    halibut w sosie ziołowym

Artykuły na temat: halibut w sosie ziołowym
  • Błyskawiczne szaszłyki

    ...w kostkę tak jak mięso. Można użyć także parówek, kiełbasy, a nawet kawałków pieczeni. Ryby i owoce morza: na szaszłyki nadają się ryby o dość tłustym i zwartym mięsie, np łosoś, mintaj, halibut...

  • Jak zapobiegać osteoporozie

    ...kaloryczne, dlatego 2 plastry dziennie wystarczą. 2. Witamina D. Zapotrzebowanie na nią częściowo pokrywa dieta bogata m.in. w jaja (3 razy w tygodniu), morskie ryby, takie jak łosoś, makrela, halibut, śledzie, ryby w puszce, np. sardynki, tuńczyk i szprotki w sosie własnym lub pomidorowym (nie w oleju!). Wybierając np. sardynki z puszki, zjadajmy je ze szkieletem, bo głównie on zawiera wapń...

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...maksymalnie dwie filiżanki dziennie. Dwa-trzy razy w tygodniu spożywać należy algi i ryby o białym mięsie (takie jak dorsz, flądra, halibut, okoń morski, stynka, sola). Dania makrobiotyczne przygotowywać...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    .... Fasolka szparagowa gotowana na parze. Warzywa surowe i gotowane możesz doprawić sosem ziołowym. Przygotowuje się go miksując: oliwę, ocet balsamiczny, tymianek, sól i łyżkę posiekanej, świeżej(...), gruszki, kozie sery, masło. • Produkty zalecane: Mięso: np. cielęcina, wołowina, wątróbka; ryby: dorsz, halibut, makrela oraz owoce morza, sól jodowana, brokuły, szpinak, kapusta, pietruszka...

Przepisy na temat: halibut w sosie ziołowym
  • Błyskawiczne szaszłyki

    ..., halibut, makrela. Świetne będą także np. duże krewetki lub kalmary. Pyszne dodatki: Warzywa: paprykę, cukinię, bakłażany, cebulę, pieczarki nadziewamy na patyczki na surowo. Kalafiory, brokuły, buraki...